Grims ar matēti brūnām lūpām

24.10.16

Brūnu, matētu lūpu krāsu trendu gluži jaunā formātā atgrieza Kailija Dženere teju gandrīz jau divus gadus atpakaļ, kad sociālos tīklos tā vien demonstrēja savas pufīgās un matētās lūpas, kas ļoti daudzus pamudināja arī palielināt savas lūpas un krāsot šos piesātinātos un tumši brūnos toņus. Vispār, brūna lūpu krāsa ir 80-to beigu, 90-to gadu trends, kas nāca kopā ar kakla siksnām, džinsu, bet otrreiz atdzima vien tikai jau daudzus gadus pēc milleniuma. Pa saviem tīneidžera un bērnības laikiem biju spēlējusies ar šādiem toņiem, bet tad tie izskatījās tik atbaidoši, ka ļoti ilgu laiku baidījos no šādas tonalitātes. Līdz, gluži iemīlējos atkal brūnos toņos, ka pilnīgi nejauši paķēru interneta veikalā, un mājās pie spoguļa centos draudzēties ar šo produktu.
Tagad, teju gadu vēlāk, esmu apguvusi knifiņus un kombinācijas, ka pēdējos pāris nedēļu laikā tā vien gribas nēsāt piesātināti, aukstu un matētu brūnu lūpu krāsu toni, tāpēc nolēmu padalīties arī ar jums, jo zinu, ka ne man vienai šāds brūnu lūpu krāsu bums patīk.
Pieminēšu, ka šis grims un kombinācija ar brūni matēto toni tik ļoti iepatikās, ka sākumā to izveidoju vienkārši mājās, un atkārtotu reizi pagājušajā ceturtdienā, kad devos uz Latvijā pirmā NYX veikala atklāšanas pasākumu medijiem. 
Galvenā lomā ir šī šķidrā lūpu krāsa no kaut kāda mistiskā zīmola - Menow Genereation II Long Lasting Lip Gloss. Tonis 30. Sūtīju kā lielu joku no Aliexpress, bet beigās mēs tīri labi sadraudzējāmies. Par to kas tajā ir labs un slikts nedaudz zemāk, kad pie šīm detaļām nokļūsim. 
Kā izveidoju šo grimu aprakstīju soli pa solim zemāk. Tā kā visu sāku ar acu grima izveidi, tad aprakstīšu no sākuma par acu grimu un tad sejas.
  • Lai sagatavotu plakstiņus ēnām,lai tās būtu noturīgas un košākas vispirms uzklāju Catrice Liquid Camouflage konsīleri (020). Sapludināju un nofiksēju ar Coty Airspun birstošo pūderi. 
  • Locījuma līnijā un nedaudz virs tās, ar pūkainu otu veidoju pārejas krāsas. Tam izmantoju Makeup Geek acu ēnas Peach Smoothie un pēc tam Creme Brulee.
  • Pēc tam, lai jau precīzāk iezīmētu locījuma līniju, izmantoju kafija ar pienu krāsas acu ēnas no Morphe 35O paletes.
  • Tumšināju ārējos kaktiņus ar tumši brūniem, matētiem toņiem no L`Oreal Palette Nude paletes (4 tumšākie matētie toņi). Ar katru soli ņēmu klāt tumšāku un tumšāku toni,lai veidojas sapludināta "dabiska" pāreja.
  • Mitrā tehnikā uzklāju Kiko Milano Pigment Loose acu ēnas (30), kas vairāk ir kā mirdzumi, tāpēc, lai labāk pieķeras uz plakstiņa, vispirms plakano mēlītes tipa otu samitrināju ar L`Oreal Fixing Mist fiksatoru
  • Lai līnijas nebūtu pārāk asas un nevienmērīgas, sapludināju kopā ārējās malas tumšos toņus ar iekšējas malas mirdzumiem. Talkā ņēmu vienu no gaišajiem pārejas toņiem.
  • Gar augšējo skropstu līnijas ūdenslīniju (gļotādu) uzklāju LA Girl melnu acu zīmuli. Tāpat uzvilku dabisku līniju gar augšējo skropstu līniju, un ar slīpu otu un melnām ēnām, viegli sapludināju.
  •  Gar apakšējo skropstu līniju izmantoju Creme Brulee sajaukumu kopā ar matēti brūno toni no L`Oreal acu ēnu paletes. Sākuma uzklāju ar precīzu otu līniju un pēcāk ar pūkainu izpludināju.
  • 2 kārtas uz augšējām skropstām uzklāju Max Factor Masterpiece Transform, uz apakšējām - Rimmel Accelerator.
  • Pirms tonālā krēma uzklāšanas, uz sejas jau bija uzlikts sejas krēms. Tāds, kas lieki nesatauko, bet labi mitrina ādu - Daytox antioksidantu sejas krēms.
  • Sajaucu 1 pilienu Artistry Exact Fit tonālo krēmu kopā ar 1 pilienu L`Oreal True Match, un uzklāju ar stingru kabuki stila otu, kas neveidoja lieku maskas efektu, lai gan tonālie krēmi deva ievērojamu sedzamību un noturību. Individuāli šie tonālie krēmi noteiktos pārbaudījumos īsti nepatīk, taču kopā - lieliska komanda.
  • Sajaucot kopā 010 un 020 toņus no Catrice Liquid Camouflage konsīleriem, "izgaismoju" sejas ādu - zem acu zonu, deguna cetru, pieres centru, zodu.
  • Lai sejas āda fotogrāfijās būtu perfekti matēta un grims izskatās visa vakara garumā nemainīgi, ar mitru Real Techniques sūklīti, ko pirms tam izmantoju konsīlera sapludināšanai, "cepu" sejas ādu jeb uzklāju biezākā kārta Coty Airspun pūderi pa visu seju, un atstāju uz aptuveni 5 minūtēm.
  • Tajā laikā, kamēr seja "cepjas" iekrāsoju uzacis, kam izmantoju H&M Brow Specialist uzacu zīmuli (Espresso Brown) un fiksēšanai - Artdeco Clear Lash& Brow želeju.
  • Kad pūderis ir nofiksējies, lieko noslauku nost ar lielas pūdera otas palīdzību.
  • Ar precīzu un nedaudz plakanākas formas otu, talkā ņemu Makeup Geek kontūras pūderi (Bad Habit) un konturēju sejas vaibstus un pieri.
  • Tā kā acīm tika izmantoti vairāk vēsi/neitrāli toņi, un lūpām būs ļoti vēss tonis, tad man bija svarīgi uz vaigiem pilnīgi noteikti lietot vaigu sārtumu. Pirmajā reizē lietoju savu iemīļoto Luminoso no Milani, bet otrā reizē pievērsos citai tonalitātei, kā rezultātā vairāk uzklāju rozīgāku vaigu sārtumu no Catrice piedāvājuma.
  • Lai izgaismotu sejas ādu un izceltu visu izceļamo, sajaucu kopā The Balm Mary Lou Manizer ar Becca x Jaclyn Hill Champagne Collection Palette (Champagne Pop) izgaismotājus.
  • Finālā lūpu kontūru iezīmēju ar zīmuļa palīdzību. Pirmajā reizē ar Artdeco acu zīmuļa (nr. 11), bet otrā reizē ar H&M uzacu zīmuļa palīdzību. Jebkurā gadījumā, man bija vieglāk strādāt ar šo šķidro lūpu krāsu, ja iepriekš jau ir uzzīmēta kontūra.
  • Pēc tam, kad ir iezīmēta vēlamā kontūra uzklāju šķidro lūpu krāsu no aliexpress plašumiem. Jāsaka, ka lūpu lakai ir savāds un gumijots aromāts pie kura ir baigi jāpierod. To ir jāuzklāj vienā plānā kārtā, jo citādi slikti turēsies, bet pigmentācija ir lieliska, tāpēc nav pamata satraukumam. Pēc uzklāšanas, tā nožūst līdz pat 5 minūtēm, kas nozīmē, ka nebūtu vēlams uzreiz jau sākt ar visiem pa labi, pa kreisi pļāpāt. Labāk nedaudz mierīgāk pasēdēt. ja šos visus parametrus ievēro, tad lūpu krāsa turas izcili ilgi. Ceturtdien, kad devos uz pasākumu, tā nodzīvojās bez izmaiņām 5 stundas. Protams, uz lūpām bija sajūta kā plastmasa, bet izskatījās ļoti labi, Noņemšana vislabāk sekmēsies ar eļļas bāzes produktiem.
Es neesmu sajūsmā par šīs lūpu lakas izpildījumu, bet nu labi - maksāja vien zem 1.50 €. Ko var gribēt? Toties toni es dievinu, tāpēc ja meklējat šādu toni, tad esmu jau atradusi patiesi izcilus līdziniekus, kad domāju būs daudz labāki pēc sajūtām - NYX Lip Lingerie tonī Teddy un NYX Liquid Suede Cream lūpu krāsa, tonī Brooklyn Thorn. Abas pati pārbaudīju reālajā dzīvē un tie ir patiešām tuvi dubultnieki un iespējams par vienīgie, jo Drogās šādus brūnus toņus neatrast.

Lūk, zemāk pirms un pēc no pagājušās ceturtdienas, kad devos uz jaunā NYX veikala atklāšanas pasākumu. (Par NYX un to visu pārējo pastāstīšu atsevišķā rakstā.)
Pirms - Pēc
Produkti, kas tika izmantoti grima izveidē

Kādas jums ir attiecības ar matētām lūpu krāsām un brūnām lūpu krāsām? Jā vai nē?

27 komentāri:

  1. Man ļoti iepatikās acu make-up, bet pasākumā īpaši patīk izgaismotājs uz vaigiem :)
    Man personīgi vairāk patīk glancētas lūpas (nemāku to pateikt, vienkārši parastas lūpu krāsas :)), bet dažreiz ir noskaņojums arī matētajām :) Patīk L' Oreal Pure Red sērijas tonis Eva's Pure Red un MaxFactor zīmulīši lūpu krāsas lomā (īpaši 14. tonis, kas arī ir brūns). Bet, tā kā neesmu matēto lūpu fane, manā kolekcijā to nav daudz. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pasākuma dienā man tik ļoti neizdevās sadraudzēties ar gliteriem, bet par izgaismotāju - liels paldies ;)
      Kaut kā ar parasto lūpu krāsu finišu man neiet, jo nepatīk doma, ka jebkurā brīdī tā nospiedīsies kaut kur uz sejas, pieķersies pie zobiem vai veidos baltas švīkas, tāpēc es vairāk par matēto :)

      Dzēst
  2. Man patīk tavs grims! Pirms izlasīšanas tieši tā arī nodomāju, ka tas noteikti ir NYX Lip Lingerie tonis Teddy :)

    Annija
    rigasmetro.wordpress.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Annija, paldies :) Jā, Teddy ir perfekts dubultnieks šim aliexpress varianta, ;)

      Dzēst
  3. Ļoti skaists tēls Tev izdevies! Pilnīgi tā vien gribas mēģināt atkārtot! :)
    Ar matētajām lūpu krāsām esmu uz Tu jau vairākus gadus, jo, manuprāt, tās ir daudz universiālākas nekā citas. Te vienā brīdī matētas lūpas - tad uzlieku spīdumu vai lūpu balzāmu un ir spīdums. Piedevām šīs lūpu krāsas labāk turas. Esmu iecienījusi MAC matētās lūpu krāsas un viņu lūpu zīmuļus, kurus izmantoju kā lūpu krāsu! Lieliska noturība!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Zane, liels paldies! ;)
      Pilnīgi piekrītu, ka matētas lūpu krāsas labāk noturas un iespējams vienā brīdī transformēt no matētām uz glancētām ;) Mac lūpu krāsas neesmu vēl izmēģinājusi, bet Whirl zīmulis stāv neatvērts ;) Zīmuļu lietošana kā lūpu krāsas - mans mīļākais paņēmiens ikdienā, lai nav ilgi jākrāmējas :)

      Dzēst
  4. Glīts make up, matētas lūpas patīk tad, ja tās ir labā stavoklī 😆

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, noteikti ļoti no svara ir vai lūpas ir labi mitrinātas. Man dienu pirms pasākuma nenormāli saplaisāja lūpas + vēl tās sakodīju no satraukuma, un tad nemitīgi zieķēju Kiehl`s lūpu balzamu, un re - viss bija normāli :)

      Dzēst
  5. Es nevaru sevi iedomāties ar brūnām lūpam (un, cik mēģināju, vienmēr izskatos uz +10 gadiem), bet tev ļoti piestāv :)
    Es visu laiku skatos uz Morphe lielajām paletēm, bet nevaru saņemties :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, šādi brūnie un lillīgie noteikti piešķir gadus nedaudz ar + zīmīti, bet priekš paspēlēšanās nav ne vainas :)
      Pateicos, Kamilla ;)

      Dzēst
  6. ĻOOOTI SKAISTS GRIMS!

    AtbildētDzēst
  7. Ārprāc,es atceros,ka man arī bija tieši šāda lūpu krāsa no ķīniešiem,tikai citā tonī. Turās jau labi,pat pārāk- ar ūdeni nost nevarēja dabūt,lūpas bija salipušas. Uzreiz izmetu laukā :D Bet esmu lasījusi atsauksmes,kur meitenes slavē.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es neteikšu, ka tā ir pati komfortablākā. Noteikti nē, bet noturības ziņā var slavēt, jo to tiešām iespējams noņemt tikai ar eļļa bāzes līdzekļiem un diezgan stipru berzēšanu :) Vismaz patiešām kissproof produkts :D

      Dzēst
  8. Tev ļoti piestāv! :) Es galīgi neesmu šādu toņu tipāžs, bet forši paskatīties, cik citiem labi izskatās :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels paldies ;) Man šādi patīk skatīties uz pasteļ toņiem, jo man ar viņiem ir so/so, bet tiem kam piena gaisā āda, pasteļi tik superīgi izskatās. Es pat ar rozā ēnām esmu uz "Jūs". :D

      Dzēst
  9. Ļoti skaists grims! :)
    Arī sākumā likās, ka kāds no NYX Lingerie ir uz lūpām pirms izlasīju rakstu. :D
    Ar matētām lūpukrāsām pagaidām nav sanācis iedraudzēties. Arī eksperimenta pēc biju pasūtījusi no aliexpresa izmēģināšanai un bija drausmīgi: lūpas ļoti savilka un sausināja, grūti bija vienmērīgi uzklāt, jo "vilkās". Lūpas izskatījās neglīti - savilkās čokurā pārāk traki. Beigās vienkārši atbrīvojos no tām un sapratu, ka vairs tāda veida kosmētiku aliexpresā nepasūtīšu.:D
    Taču ar to negribējās apstāties. Izdomāju apskatīties Drogās, taču tur visi catrice un essence matējošās lūpu krāsas bija izpirktas, bet dārgākas negribējās ņemt. Ieraudzīju RL de young MATTness bija neizpirkta un paņēmu. Nu.. klājas grūti, itkā negrib pieķerties, nevienmērīgi, izveido dažus kamoliņus. Taču savienojumā ar kādu parastu krēmveida lūpukrāsu ombre izveidošanai (jo tādas pašas krāsas lūpukrāsas man nav, tāpēc nekas cits neatliek) tā tīri neko! Diezgan pat interesanti sanāk. :)
    Vēl ir vēlme pamēģināt kādu no NYX soft matte kkad nākotnē. :)
    Kādas tu ieteiktu pamēģināt no lētā gala un ko vēl varētu atrast Latvijā?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vārda māsa, liels paldies :)
      Paldies par atsauksmēm, zināšu, ko tagad nemaz nemeklēt Drogas plauktos. Man jau liekas, ka Drogās pagaidām tāds kārtīgs nude matētais nav. Ja meklē riktīgi superīgu, noturīgu un pigmentētu košo toni, tad iesaku jaunās Golden Rose šķidrās lūpu lakas, asinssarkanā krāsā. Noteikti kaut kād drīzumā būs raksts, tad atrādīšu, bet, ka es saku - superīgas. Par citiem toņiem laikam nav tik labus vārdus ko teikt, bet tas sarkanais superīgs. Galvenais, ka uz lūpām jūtas ļoti komfortabli.
      Soft Matte arī ir manā listē, un ja vēl nav būts NYX veikalā Aspazijas bulvārī 32, tad varu pačukstēt, ka tur viņiem ir teju 30 toņiem pieejami ;)

      Dzēst
  10. Smuki! :) man tagad topā Mua matētā Fancy Fawn, kas it kā esot Mac Velvet Teddy dupe.

    AtbildētDzēst
  11. Ļoti, ļoti skaists grims! Out off topic, bet man ir patiess prieks, ka nebaidies parādīt sevi arī bez kosmētikas - ja vien tu zinātu, cik ļoti gan tas iedvesmo tādas meitenes kā es, kurām diezgan nepatikamas sejas ādas problēmas pēc 20 gadu vecuma ir īsta elle.
    Starp citu, man ļoti patīk Loreal acu ēnu palete - tādai ikdienas lietošanai tajā ir viss nepieciešamais :) Tik gaišākais tonis mazliet pieklibo.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels paldies :)
      Man ir neizsakāms prieks, ka tas tiešām iedvesmo nebaidīties no sevis pašas. Jo lai arī cik dīvaini tas neliekas, uz sevis skatīties spogulī bez grima ir vienkārši jāpierod. Un ja āda ir ne tik perfekta kā gribētos, tad vispār tas ir īsts uzdevums, Mans mērķis arī ir parādīt nevis to kā es spēju visu nomaskēt, bet, ka tas ir normāli, ka varbūt arī problemātiska āda un tik un tā piesniegt no sevis tādu "es" kā vēlos. Tā ir kosmētika, un tā mums liek justies labāk. Liels paldies Tev! :)
      Jā, L`Oreal palete ir patiešām lieliska. Atzīšos, ka tā ir vienīgā palete un ēnas, aiz Makeup Geek, kuras lietoju konstanti, zinot, ka tās sniegs tieši to, kas mans nepieciešams. Lieliska palete, kas attaisno katru centru. Tie gaišākie man ne īpaši arī patīk, bet tumšie lieliski.

      Dzēst
  12. Oh,wow,Tu tik labi izskaties! :))

    www.theinvisiblebutterfly.com

    AtbildētDzēst
  13. Ljoti, Ljoti patiik grims un lupu tonis Tev tieshaam piestaav! :) :) Paklau, kaadu kameru tu izmanto bildeeshanai?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mīļš paldies ;)
      Fotografēju ar Olympus E-400. Tagad jau viņa ir novecojusi, bet mēs ar viņu tik un tā labi sastrādājamies :)

      Dzēst
  14. Skaists koptēls! :) Ar matētām lūpu krāsām daru tā, ka dienu pirms kārtīgi lūpas mitrinu ar lūpu balzāmu, tad zinu, ka nākamajā dienā matētā lūpu krāsa izskatīsies perfekti.

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan