Kosmētikas duelis: L`Oreal pret Wet n Wild grima fiksatori

16.09.16

Pirms atklāju grima fiksējošos līdzekļus, domāju, ka tas ir vēl viens lieks solis grima uzklāšanas procesā, bet ziņkārības mākta pienāca diena, kad es pasūtīju vienu fiksatoru, tad otru, un tad man atklājas jauna pasaule, kas laikam uz visiem laikiem ir mainījusi manus uzskatus par neizmērojamo pūdera daudzuma lietošanu un noturīgu grimu visas dienas garumā. Ar abiem fiksatoriem iepazinos vairākus mēnešus atpakaļ. un kad tie ir pārbaudīti dažādākajos laikapstākļos, saulainās un lietainās dienās, beidzot ir tapusi atsauksme, kuru, ja nemaldos, solīju divus mēnešus atpakaļ. Viss labs nāks ar gaidīšanu, tā teikt. 
Ar grima fiksatoriem iepazinos pateicoties GlamLifeGuru jeb Tati Youtube kanālam, kur viņa vairākkārtīgi dalās ar ar saviem atklājumiem fiksējošajiem grima līdzekļiem. Protams, numur viens visā pasaulē ir Urban Decay All Nighter grima fiksators, tomēr līdz šim brīdim, kamēr viņš nebija pieejams Latvijā, un man liekas priekš pirmā fiksatora nedaudz par dārgu, tad sāku ar kaut ko budžetam draudzīgāku, lai saprastu, kas tas vispār ir.

Tātad, grima fiksatori ir dažādi, tomēr vairums no tiem ir radīts, lai palīdzētu noturēt grimu vietā visas dienas vai vakara garumā. Šis ir noturīga grima noslēpums ļoti daudzus gadus dejotājiem, mākslas vingrotājām, grima māksliniekiem un drag queen, bet pirmsākumos tā bija matu laku, ko izmantoja grima fiksēšanai. Tagad ir speciāli līdzekļi, kuri ir droši lietošanai uz ādas.


Laikam ejot un mārketinga nišai atbrīvojoties, sāka ražot vēl arī citus - mitrinošus, izgaismojošus utt., tāpēc tagad meklējot interneta plašumos grima fiksatoru, gluži katram zīmolam nebūs, bet vairumam ir, un šis bums ir sasniedzis pat plaša patēriņa kosmētikas zīmolus, kas grib atdarināt slavenākos -Urban Decay, Model in Bottle, MAC Fix+ un citus, kas bija vieni no pirmajiem šajā lauciņā.

Tā kā man ir kombinēta sejas āda, kas vakara pusē izskatās kā aplieta ar eļļu, tad man galvenais, lai fiksators spēj noturēt grimu maksimums nemainīgi visas dienas garumā. Respektīvi, lai dienas vidū skatoties spogulī nav tāds skats, ka tonālais krēms ir sasēdies visās rievās un mīmikas līnijās, pacēlies virs horizonta kopā ar sebuma kārtu, un vienā pēcpusdienā pārvērtis seju par glazētu karameļu bulciņu, kur šajā gadījumā pa virsu nav karamele, kas glazējas.. nē, nē. :D

WET N WILD Photo Focus Setting Spray (5.33 €, 45ml)
Photo Focus fiksatora formula sola paildzināt grima noturību izvairoties no sasēšanās rievās, "plaisāšanas", izsmērēšanās, izbalēšanas un visas citas nelaimes, kas piemēklē mūs, kurām ir kombinēta vai taukaina sejas āda. Wet n Wild sola, ka fiksators ne tikai noturēs grimu, bet vienlaicīgi arī mitrinās sejas ādu, pateicoties alvejai sastāvā.
Pirmais, ko secināju pamēģinot, Photo Focus grima fiksatoram ir ļoti spēcīgs aromāts, kas atgādina spirtu ar vēl kaut ko, tāpēc ir jāievelk elpa, lai nesaelpotos šo fiksatoru, un nesākas galvas reiboņi.
Uz sejas grima fiksators jāuzklāj kā zīmējot T burtu, pēc tam X, aptuveni 20 cm attālumā. Var just, ka fiksatoram ir ļoti jauks pulverizators, kas vienmērīgi uzklāj līdzekli uz ādas. Brīžiem, gan parādās lielākas lāsītes, bet kopējā skatā grims nesabojājas.

Uzreiz, jau pirmajā dienā, sapratu, ka Wet n Wild fiksators nebūs īstais priekš grima noturēšanas, bet tā īsto pielietošanu sapratu vien pēc tam, kad atklāju L`Oreal fiksējošo līdzekli.
Photo Focus Setting sprejs parūpējas, ka pēc tā uzklāšanas āda neizskatās nofiksēti plakana, bet dabiski mirdzoša. Ir tāds kā balanss - matēta un gaismu atstarojoša. Grūti aprakstīt, to var tikai sajust. Sākumā es to nometu malā, bet pēc tam, jau vēlāk pati nemanot sāku lietot dienās, kad lieku absolūti minimāli kosmētiku - konsīleris + pūderis. Lietoju tā iemesla pēc, lai fiksators noņem lieko pūderīgumu.
Tagad Wet n Wild fiksatoru izmantoju tikai reizēs. kad brīvdienās nepieciešams pats minimālākais kosmētikas minimums, lai uz sejas izskatās, ka nekā vispār nav.

L'Oréal Infallible Fixing Mist (9.95 €, 100ml)
Ražotājs apgalvo, ka ar vieglās tekstūras grima fiksators paildzina grima noturību līdz pat 24 stundām, sniedzot vienmērīgu finišu.
Infallible fiksējošais līdzeklis bija pirmais, kas tiešā nozīmē tika pielīdzināts UD All Nighter fiksatoram, jo efekts un izpildījums bija tikpat izcils kā UD. Un, tad, protams, lielākā daļa "pavilkās" uz šo kosmētikas bumu, un kad es ieraudzīju, ka arī Eiropā ir pieejams, uzreiz pie pirmās izdevības, pasūtīju. Vēlos atzīmēt, ka Amerikas un Eiropas versijas atšķiras iepakojumu ziņā, taču izpildījums ir nemainīgs. 

Lūk, Tati Youtube video par L`Oreal Infallible fiksatoru, pēc kura arī sākās masu pakaļdzīšanās L`Oreal līdzeklis, kas vienā mirklī kļuva par dižpārdokli. Lūk, to es saucu par influencer

Par to, ka Eiropas versijas iepakojums atšķiras ļoti priecājos, jo fiksatoram pie apakšējās daļas ir redzami balti nosēdumi, tāpēc tas ir obligāti kārtīgi jāsakrata, un puscaurspīdīgā iepakojumā to ir vieglāk novērot vai ir kārtīgi sakratīts vai nē. Lasīju vairākas atsauksmes, ka daudzi domā, kas tas ir kaut kas slikts, ka produkts ir vecs, bet tā nav. Tieši šis baltais pūderis fiksē grimu gluži kā matu laka matiem. 
L`Oreal grima fiksators ir ļoti jaudīgs, tomēr ir vairāki "bet" kas varētu arī nepatikt. Uzklājot uz ādas, tieši tāpat kā Wet n Wild, arī L`Oreal grima fiksatoram pulverizators nav tik perfekts, un tas var atstāt pāris lielākas lāsītes uz sejas, bet tas nebojā grimu.
Uzklājot fiksatoru, nedrīkst kustināt sejas muskuļus jeb saglabājies ķiegeļseju, bez maksimālām mīmikas izpausmēm. Ne runāt, ne smaidīt, ne saraukt pieri, jo pretējā gadījumā, fiksators nofiksēs grimu šajās rievās un tā arī viss paliks. 30 sekundes absolūta miera un viss būs labi.
Fiksatoru ir jāuzklāj ar aizvērtām acīm un muti. Labāk mēģināt to neelpot, jo lai arī L`Oreal fiksatoram ir daudz jaukāks aromāts par Wet n Wild, tik un tā - labāk nemēģināt elpot pirmās pāris sekundes kamēr izsmidzina.

L`Oreal grima fiksatoru izmantoju visas vasaras garumā un pārbaudīju to dažādos laiksapstākļos, un notikumos. Lietoju gan sev, gan citiem. Ikdienā un svētku reizēs.
Secināju, ka priekš katras dienas lietošanas, tas laikam man ir pa daudz, jo pēc uzklāšanas, seja nedaudz jutīsies pirmajā brīdī kā iestīvināta, taču dienas otrajā pusē, kosmētika stāv uz vietas. Nekas nav izbalējis, nekas nav notecējis vai izsmērējies. Jā, protams, var redzēt, ka sejas āda viegli spīd, jo poras nepārstāj strādāt, bet spīdums pēc 12 stundām ir vismaz 3x mazāks nekā līdz fiksatora atklāšanai.
L`Oreal grima fiksators bija mans lielākais palīgs izlaiduma dienā, kad universitātes aulā bija neizturami karsts, ārā nenormāli gāza lietus, bet mans grims saglabājās praktiski nemainīgi 14 stundas. Biju lietojusi uz savas mammas, brāļa draudzenes, savām draudzenēm pucējot uz ballītēm, uz kāzām un citiem pasākumiem, un ar katru reizi pārliecinājos cik L`Oreal grima fiksators ir neaizvietojams manā kosmētikas sortimentā.

L`Oreal fiksators darbībā. 10 stundas vēlāk pēc grima uzklāšanas.
Ja neskaita to, ka ap degunu āda ir sarkanāka, jo to noberzēju nost dienas laikā, bet visādi citādi, grims izskatās praktiski tāpat kā tika uzklāts 8:00 no rīta.

Lietas, ko iemācījos uzklājot grima fiksatorus:
  • izsmidzināt pēc tam, kad ir pabeigts viss sejas grims, bet nav uzkrāsota skropstu tuša, jo var palikt nospiedumu, kurus notīrīt nebūs iespējams tik ātri;
  • pēc fiksatora izsmidzināšanas, maksimāli nekustināt sejas muskuļus, respektīvi, neveikt nekādas mīmikas kustības, lai fiksators nespēj nofiksēties rievās un līnijās;
  • pa virsu neklāt vairs absolūti neko, jo citādi, efekts var pārvērsties par defektu.
Šajā duelī, protams, ka uzvar L`Oreal grima fiksators, bet ikdienā tas ir lietošanai nedaudz par jaudīgu, jo pēc uzklāšanas var just, ka atstāj biezāku kārtiņu pat uz smalkajiem matiem gar pieres līniju, gluži kā matu laka. Tāpēc, ikdienā vairāk vai mazāk lietoju Wet n Wild, bet noturīgam grimam - L`Oreal. Uz šo brīdi esmu pāris reizes izmēģinājusi slaveno All Nighter no Urban Decay, un man jāsaka, ka es pirmajā vietā virzu L`Oreal, jo dienas laikā All Nighter nepierādīja sevi tik ļoti kā L`Oreal.

Tikai ļoti žēl, ka pagaidām Latvijā no fiksējošiem līdzekļiem maz ir kas pieejams, un tādu var atrast Urban Decay, MUFE, Avon, Just u.c., bet diemžēl manis izslavētais L`Oreal grima fiksators pagaidām Latvijā nav (lai gan, turu īkšķus, ka pie mums arī kādreiz būs), tāpēc to jāpasūta no interneta veikaliem ASOS vai Lookfantastic.
Uz šo brīdi L`Oreal grima fiksatorā palicis vien 1/3 līdzekļa, tāpēc pilnīgi noteikti iegādāšos atkārtoti. Viena lieta, ko aizmirsu vēl pieminēt, ir cena. L`Oreal izcilnieks maksā zem 10 €, kas ir neticami, ja salīdzina cik ir vidējā cena fiksējošajiem grima līdzekļiem.

Vai ir vēl citas firmas grima fiksators, ko jūs varētu ieteikt, kas ir tikpat jaudīgs kā L`Oreal?

4 komentāri:

  1. Douglas veikalos tagad ir ArtDeco (15 eiro) un Estee Lauder fiksatori:) Pati neesmu mēģinājusi, tāpēc komentēt, cik tie stipri ir, nevaru.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Liels paldies, noteikti uzmeklēšu Artdeco, jo tas bija tas, ko gaidīju jau kopš pavasara :)

      Dzēst
  2. Ļoti interesanti, man ļoti patīk Tavi raksti, jo tie satur patiešām daudz noderīgas informācijas. Par fiksatoriem- man jau kādu laiku ir tāds no Avon, pēc tam, kad nožūst, visu dienu ļoti velkoša sajūta un liekas, ka esmu aizmirsusi notīrīt sejas masku ( plēvi ). Avon fiksators man nepatik, bet šodien pirmo dienu lietoju Urban Decay - par to varu teikt tikai labāko, grims izskatās kā "piegludināts" sejai, man loti patīk.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par uzslavām :) Laikam jau tad L`Oreal nebūs īstais, jo tas patiešām atstāj nedaudz maskas kārtiņu uz ādas, savukārt, dienas beigās tas grimu notur ļoti labi. Bet, UD man diemžēl nespēj tā noturēties līdz dienas beigām :/

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan