Kā atjaunot sausu skropstu tušu?

22.09.16

Notiek tādas situācijas, kuras mēs nespējam kontrolēt. Un vienas no tādām, ir skropstu tušas izšūšana. Tas var notikt jau pie tikko veikt pirkuma, kad tā ir bijusi izkaltusi veikala gaismu siltuma ietekmē, tā ir bijusi tik ļoti iemīļota, bet nu jau virzās "pēdējo metru" gaitā, vai vienkārši - formula šķiet pa sausu. Gaumes ir dažādas un vēlmes ir dažādas, tāpēc teju katra sieviete visa mūža garumā mēdz meklēt savu "Lielisko" skropstu tušu. Šo knifiņu man atklāja draudzene, kad viņai sūdzējos par to, ka manas iemīļotā tuša ir sākusi pa daudz ķepēt un žūt. Izmēģināju, secināju, lielisks triks, kas noteikti noderēs ne man vienai. Un galvenais aizņem vien 1 minūti mana laika.
Nepieciešamas 2 sastāvdaļas:
sausā skropstu tuša un acu pilieni.

Es izmantoju tos, kurus lietoju ikdienā, nekādi specifiskie. Taču tagad lietojot mākslīgās asaras, ar tām neesmu mēģinājusi. Un droši vien šeit nederēs arī recepšu veida acu pilieni. Vienkāršākie, lai nav jāiznieko savi medikamenti.
Acu pilienu vietā draudzene teica, ka var lietot arī ūdeni, bet pēc sastāva vairāk uzticos acu pilieniem, jo acu pilienus arī var izmantot kā pigmentu "līmi", tāpēc tie ir jau pārbaudīti saistītā ar kosmētiku.
Lai atjaunotu skropstu tušu, jāiepilina aptuveni 2-4 lāsītes acu pilienu. Jāievieto iekšā birstīte un jāsamaisa, līdz izvelkot jau birstīti laukā no tūbiņas var redzēt, ka tuša vairs nav sausa. Šī skropstu tuša no Artdeco bija ļoti izkaltusi jau, tāpēc nācās ilgāk mais;it, bet beigās bija kā jauna. To vislabāk var redzēt pirms un pēc.
Manuprāt, lieliska metode, tomēr jāatceras, ka skropstu tuša netiks atdzīvināta uz ilgu laiku. Maksimums nedēļu, līdz tā atkal izdarīs to pašu. Bet, šis ir labs veids, ja uz sitienu ir nepieciešama iemīļotākā tuša, bet tā ir izkaltusi. Pats labākais, ka atjaunojot ar acu pilieniem, skropstu tušai nemainās formula vai noturība.

Ļoti ātra un interesanta metode, kas mani izglāba vienu dienu, kad tuša dikti niķojās, jo sāka palikt pārāk sausa un ķepīga. Lai arī man ir aptuveni 15 tušas kolekcijā, ne visas ir vienādi lietojamas un foršas, tāpēc, lai nav jālieto tas, kas nepatīk, tam ir šādas metodes.

Vai esat mēģinājušas šo metodi?

12 comments:

  1. Jā, regulāri tā daru. Šķaidu ar kontaktlēcu šķidrumu. 15 tušas ir wow, man max pieļaujamais skaits ir 2. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Visas 15 jau nesanāk lietot, tāpēc pati pieturos pie kādām 2, bet trauciņā, jā, tur stāv tās 15. Man ar skropstu tušām vispār ir ļoti grūti. Lieto vienu un tad saproti, ka nav tas. Nopērc citu un atkal nav tas. Tā lūk viņas tur krājas :)

      Dzēst
  2. Tā kā manas acis mēdz dīvaini uzvesties, esmu sākusi piekopt principu 3 - 4 mēneši un tušu lidinu laukā. No vienas puses žēl, jo produkts daudz iziet nebūtībā, bet no otras puses acis veselas un produkts izliets godam.
    Es acu pilienu esmu pilinājusi klāt acu ēnām, lai radītu mitrās ēnas. Līdz šim ir sanācis lieliski.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, pilnīgi noteikti jāsaudzē acis nevis tušu, bet man vairāk šādas reakcijas ir no vecākam acu ēnām, tāpēc pagaidām tušas varu lietot arī šo pusgadu kā norāda ražotājs. :)
      Acu pilienus acu ēnām arī izmantoju, tāpat kā gliteriem un pigmentiem. Ļoti patīk šī metode :)

      Dzēst
  3. Man ir tikai un vienīgi viena tuša, ko lietoju 3-4 mēnešus. Tieši šī iemesla dēļ, lai nebojājas un nekalst. Izlietoju un izmetu, pērku jaunu.

    AtbildētDzēst
  4. Šo esmu dzirdējusi jau sen, bet pati nelietoju. Centos mest ārā visu, kas ir sabojājies.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nē, metode noteikti nav nekāda jaunā, bet pati nebiju ar to tā saskārusies :)
      Redz, es jau nelietoju vecu tušu, šī tuša siltumā ātri izžuva. Man neviena tuša ilgāk par pusgadu nestāv aktīvā lietošanā, jo vai nu ir jau beigusies vai ir tik slikta, ka jāmet laukā. Šis ieteikums ir par labām tušām, kas sakalst, vai vienkārši veikalā trāpījies ir nopirkt jau sausu tušu.

      Dzēst
  5. Esmu darījusi tā, ka aizvēru tušas iepakojumu ielieku krūzē ar siltu ūdeni, siltuma iespaidā tuša kļūst šķidrāka. Bet parasti nav tādas vajadzības, jo man ir reizē 1-2 tušas, kuras vienkārši ātrāk izlietojas nekā sažūst :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Interesants ieteikums, pamēģināšu, kad būs nepieciešamība :)

      Dzēst
  6. Pareizāk liekas to izkaltušo tušu mest ārā, bet, ja nu kas, tagad zināšu, kur izlietot nevajadzīgo kontaktlēcu šķidrumu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pareizāk jau ir, bet tādiem cilvēkiem kā man, kas pieķeras vienai tušai un saprot, ka citas nav tādas ir tā pagrūtāk vienā dienā to izmest laukā, ja nav iespēja nokļūt pēc rezerves. Man šādi bija ar Lancome tušu, kuru Latvijā vispār nevar nopirkt, bet tik sasodīti laba bija. Ļoti ātri sažuva, nācās atjaunot ar šo metodi. :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan