Mana pieredze ar izsmidzināmo iedegumu jeb spray tan

12.07.16

Ticiet vai nē, bet pat es kādreiz skatījos Keeping Up with Kardashians šovu kanālā E! (it kā tas būtu kāds noziegums). Bet, jā, savulaik man tas patika un atceros tās ģimenes likstas no pašiem pirmsākumiem, lai gan tagad, teikšu atklāti - nesaista. Izņemot to, ka visa ģimene ir kļuvuši par šovbiznesa, modes un skaistuma influencer`iem (moderni taču tagad tā teikt), tad tas ir vienīgais kāpēc dažkārt paskatos ar ko nodarbojas Kardašjanu- Dženeru (Kardashian-Jenner) klans.
Lai vai kā, bet patiesībā par izsmidzināmo iedegumu jeb spray tan uzzināju tieši no Kardašjanu televīzījas šova, kas tolaik man likās tāds wow, jo lai radītu iedegumu teju katra cienīga Holivudas zvaigzne gāja un uzpūta sev iedegumu. Tagad arī mēs, tepat Latvijā, Rīgā, varam kļūt par zvaigznēm ar iedegušu un mirdzošu ādu, nesēžot stundām ilgi saules starmešu gaismā pie jūras. Ar Spray Tan iepazinos beidzot arī personīgi, tāpēc vēlos par šo pieredzi nedaudz pastāstīt arī jums.
avots 
Par spray tan nepieciešamību sāku domāt kad apjautu, ka tuvojas izlaidums un gaišai kleitai ļoti no svara ir ādas tonis, jo citādi kleitas pūderrozā tonis mani varēja padarīt vēl par pāris toņiem bālāku.
Es biju jau zinājusi par par Spray Tan Studio, kas atrodas Rīgā no blogkolēģes Lauras Valutas, jo viņa šo procedūru ļoti slavē, tāpēc riskēju pirmo reizi mūžā un dienu pirms izlaidums devos uz šo studiju, lai iegūtu iedegumu.

Kas ir izsmidzināmais iedegums?
Pirms ķeros par konkrēto procedūru un sagatavošanos, tad vēlos nelielu atkāpi veltīt aprakstot, kas tas ir un ko tas ēd.
Tātad, izsmidzināmais iedegums netiek iegūts no UV stariem, tas drīzāk pēc uzbūves ir kā uzpūšams bronzators vai tonālais krēms, kas iesūcas porās un ādā, bet pēc kāda konkrēta laika posma nomazgājas nost kā kosmētika.
Visu paveic ilglaicīgās iedarbības bronzieris jeb DHA un tās, kas ir kādreiz paštonējušās pazīst šo komponentu, bet tiem, kas varbūt mazāk saskārušies vai vispār nav dzirdējuši, kas tas ir, tehniski tā ir krāsa, kas nokrāso ķermeni un pilnībā iedarbojas vidēji pēc 3 stundām, tāpēc pirms pašas procedūras ir rūpīgi jāapdomā kādu veļu vilkt, jo tā noteikti nosmērēsies, un dušā varēs doties tikai arī pēc šīm 3 stundām.

Ko darīt pirms procedūras?
Kad rakstījos uz seansu Spray Tan Studio, Marijas ielā 7 (Rīga), man ļoti laipni pretī uzrakstīja sīki un smalki, kas jādara, tāpēc rakstā publicēju visas norādes, ko es saņēmu. Iesaku šis lietas ņemt vērā, jo tas nosaka visa iedeguma beigu kvalitāti.
  • Dienu iepriekš jānoskrubējas. Ideālais laiks būtu 12h iepriekš. Jāizmanto tāds skrubis, kas uz ādas neatstāj eļļas virskārtu. Tā kā lielākā daļa veikalā nopērkamie skrubji ir ar eļļām, tad jāizmanto speciālos cimdiņus vai kafijas biezumus - visu citu, kas uz ādas neatstāj nekādu virskārtu, lai spray bronzeris var iesūkties ādā. 
  • Pēc dušas nevajadzētu lietot ķermeņa krēmu, eļļas utt., tieši tā paša iemesla dēļ - ja uz ādas ir jebkāda virskārta, spray bronzeris nespēj pilnvērtīgi iesūkties ādā. 
  • Skūšanos, vaksāciju, ādas tīrīšanu u.c. procedūras būtu ieteicams veikt 12h pirms spray iedeguma, lai poras būtu aizvērtas. Ja pirms spray iedeguma ļoti gribas ieiet dušā - tad vēlams vēsa ūdens dušā. 
  • Uz pašu spray seansu ieteicams vilkt tumšas un brīvas drēbes, jo līdz pirmajai dušai uz ādas būs kosmētiskā krāsa jeb bronzeris, kas var nosmērēt apģērbu. Visu var izmazgāt. tomēr vienkāršāk ja būs tumšas drēbes. 
  • Nepieciešams ieplānot, ka līdz pirmajai dušai nevajadzētu lietot kosmētiku, krēmus, nedrīkst apmeklēt sporta zāli, pirti, karsto jogu u..c., jo diena būs jāpavada salīdzinoši mierīgi.
  • Procedūras laikā varat nevilkt neko vai izmantot vienreizējās biksītes, kas tiks piedāvātas jau studijā. Var palikt arī savā veļā, jo tā ir katra klienta brīva izvēle.

Kā notiek procedūra?
Tātad, te sākas mans stāsts.
Atnāku uz studiju, kuru atrast ir diezgan viegli, ja, protams, neaizejat uz nepareizo pusi, kā es to sākumā izdarīju. Studiju atrodas pa diagonāli, Martas ielā 7, no Barona centra.
Ierodoties salonā norādītajā laikā, kad ir veikts pieraksts, jūs sagaida un visu izstāsta. Vienojas par toni. Es izvēlējos 2. toni, šokolāde, visam ķermenim. 
Tālāk, jau aizejot aiz aizkariņiem, blakus telpā, tiek paskaidrots rīcības plāns - ja ir grims vai lietots dezodorants, tas jānoņem, ja vēlas intensīvāku iedegumu jāieziež ādā želeja, un sausākajām ķermeņa vietām speciāls krēms, lai neveidojas tumšas līnijas un plankumi. Bet, visu arī pastāsta un parāda uz vietas.
Tiek dots laiks, lai sagatavotu ādu, novilktu drēbes un izlemtu kādā veļā veiksiet procedūru. Es izvēlējos ņemt uz vietas pieejamās vienreizējās biksītes, tikai tā iemesla pēc, ka gribēju maksimāli skaistāko kopējo iedegumu. Uz galvas jāvelk cepurīte, lai pasargātu matus. 
Pati procedūra notiek tādā kā skapī, kur visu parāda un izstāsta. Galvenais nosacījums, censties nepieskarties ķermeņa daļām viena otrai. Man tā notika un nabaga meitene knapi spēja izlīdzināt pleķi, kas palika, jo nepaspēja apžūt krāsa. Kā viņa apgalvoja, ja nevarēs izlīdzināt, viss jāmazgā nost un jāsāk no jauna. Uz kājām man uzklāja divas kārtas, lai intensitāte lielāka un ilgāk turas.
Pēc procedūras ir noteikts laiks, pēc smilšu pulksteņa, kad ir jāgaida, ka krāsa apžūst. Tas bija nepieciešami grūti, jo tad jau paspēju izveidot divus pleķus, bet veiksmīgi pati spēju tos izlīdzināt, lai viss kārtībā.
Kad iedegums ir apžuvis, jāvelk drēbes, un lūk tas man ļoti nepatika. Man bija džinsi un tāds brīvs kokvilnas haki krāsa krekļiņš un ar biksēm gāja šausmīgi. Man likās, ka man kājas apzieķētas ar kaut ko briesmīgu un tagad jāvelk pa virsu kaut kas. Likās pēc sajūtām, ka esmu ļoti netīra.
Spray Tan procedūra visam ķermenim izmaksāja 20 € un tā solās turēties līdz 10 dienām, bet tas ir atkarīgs no tā uzturēšanas.
Pat pēc procedūras man visu apskaidroja kā un ko darīt, un galvenais - noteiktās stundas nesaskarties tiešā saskarē ar ūdeni, kas nozīmē nedrīkst mazgāt pat rokas, citādi viss būs jāņem nost.

Pēc procedūras
Uzreiz pēc procedūras man ļoti patika efekts, jo izskatījās kā tikko no atvaļinājuma un varēja pamanīt kā cilvēki skatās, ka man tāds iedegums. Ļoti smuki.
Ar katru nākošo stundu iedegums palika arvien tumšāks līdz jau dienas beigās ap plkst. 17 es izskatījos nenormāli sarkani oranža. Nu lūk, tad varat iedomāties kā uz mani skatījās sabiedriskajā transportā. :D Viens gan pluss, pēc šāda iedeguma, mani zobi izskatījās sniegbalti.
3,5 h pēc uzklāšanas
Pa dienas vidu es ievēroju, ka man ļoti sāk niezēt zods un mājās secināju, ka tur ir sākusi nākt āda nost no sejas, lai gan iepriekšējā vakarā noskrubēju arī seju ar kafijas biezumiem.
Atgriežoties mājās, es jau biju ļoti tumša, kas robežojās ar totālu nedabiskumu, ka baidījos, izlaiduma dienā, kas jau bija nākošajā dienā, izskatīšos kā kā burkāns.
Iegāju dušā un vienmērīgi visu lieko kārtu nomazgāju nost un sapratu, ka viss ir kārtībā.
Iedegums izskatās ļoti dabīgi, bez pleķiem un liekais ir nomazgāts. Sen man nebija bijis tik skaists un vienmērīgs iedegums, it īpaši uz kājām, tāpēc esmu vēl aizvien totāli sajūsmā par efektu.

Ar seju ir cits stāsts. Turpinot ar zoda niezēšanu un ādas nākšanu nost. Āda nāca nost plēksnēm un nācās to viegli ar sūkli skrubēt nost, jo citādi tā stāvēs pa virsu tonālajam. Beigās jau pirmajā vakarā no zoda iedegums bija pazudis. Tālāk tas sekoja ar pieres centru, bet baigi nepārdzīvoju, jo zināju, ka likšu virsū tonālo. Iespējams tā manas ādas īpatnība, jo domāju, ka pati procedūra nav pie vainas.

Lai iedegums ilgāk saglabātos, pēc pirmās dušas, katru dienu, var pat vairākas reizes dienā, jāuzklāj mitrinoši krēmi, tad iedegums būs redzams ilgāk. Es to nedarīju, atzīšu, tomēr iedegums ar visu to noturējās veselas 8 dienas.
Viena lieta, kas man nepatika, bet tur neko nevarēja izdarīt, ka man ar savu D vai DD (atkarīgs kur ražo) krūšu izmēru, saskares vietā "izēdās" gaišs pleķis, jo krūtis ir kopā un noēda nost pigmentu. Nav jau man nevienam jāiet rādīt, bet izskatījās, ka man bija liels pigmentācijas plankums starp krūtīm, kas turpinājās visu 8 dienu garumā.
Iedegums nomazgājas vienmērīgi, un beigās palika žēl redzēt savu bālo ādu atkal. Kad iedegums ir nogājis, iesaku lielu uzmanību pievērst ādas skrubēšanai, jo diemžēl ir poras, kur pigments palicis iekšā un tas burtiski nosprosto poru, kas var radīt pinni. Lai no tā izvairītos labāk intensīvāk noskrubēties, kaut vai ar tiem pašiem kafijas biezumiem.

Lai arī kā man gāja, esmu ļoti priecīga, ka izmēģināju šo procedūru, jo tikai 20 minūtēs ir iespējams tikt pie skaista iedeguma, kuram man laikam vajadzētu visu vasaru, lai iegūtu dabiskā veidā, bet vēl +  sabojājot ādu. Tas, ka kaut kas nestrādā līdz galam var būt arī mana ķermeņa vaina ne jau jau meistara vai pašas tehnoloģijas, tāpēc viss ir kārtībā. Es rakstīju visus savus iespaidus neko nenoklusējot.
Spray Tan procedūru redzu kā nepieciešamību pirms svarīgiem pasākumiem, piemēram, kāzas, balles, izlaidumi utt. Mana izlaiduma kleita kopā ar iedegumu izskatījās daudzreiz labāk, kas tikai liecina, ka skaists iedegums ir kā labs aksesuārs - tas mūs papildina vēl vairāk.

Spray Tan Studio Riga: mājas lapa un Facebook,
Martas iela 7, Rīga
tel. 29 880 060

12 comments:

  1. Ahh, lipīgums šķiet ir tas nepatīkamākais, bet man jau ir tāds pieradums, ka es ar bronzeri pat fočēties uzreiz eju.. Par to krūšturi- tas navatkarīgs no krūšu izmēra, bet gan no krūštura tipa, man 90% krūšturi starp krūtīm izkasa to pleķi :/
    Un tu izskatijies super skaisti! Ja godīgi , man pēdējā laikā visās bildēs Tu pēc Jaclyn Hill izskaties :))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu jā laikam piet ā lipīga ir ļoti jāpierod, bet gan jau ar laiku :)
      Interesanti, paldies par paskaidrojumu, jo man krūšturis izkasīja tādu kā trijstūri zem krūtīm savirzes vietā, bet vēl starpā arī. Tādu nu ir tie krūšturi :D

      Mīļā, liels paldies par komplimentiem, tagad varu sēdēt un sarkt :*

      Dzēst
    2. Jaa, es arii par Jaclyn Hill uzreiz iedomaajos! :) :) :)

      Dzēst
  2. Super. Paldies par pieredzi. Esmu skatījusies uz šo procedūru, jo man pēc divām nedēļām jāvelk šampanieša krāsas kleita un baidos izskatīties aristokrātiski balta. Bet laikam tomēr mēģināšu tikt galā ar paštonējošajiem līdzekļiem.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Zini kā, pat ar viu to, ka tur lipīgums vai neliela ķēpa man sanāca ar to seju, es laikam pati neuzņemto tonēties, jo pāris reizes šādi esmu iegrābusies un tas nav tā vērts. Izskatās jau ļoti dabīgi un pat ar to, ka tā man ir pirmā tāda pieredze, es domāju, ka noteikti došos atkal, jo iedegums izskatās super dabīgi, ka no malas neviens īsti nekad nepateiks, ka tur spray iedegums virsū :)
      Es iesaku par to padomāt, jo tādas gaišās, pastelķrāsas uz gaišas nedaudz balina, bet pašiedeguma krēmi var izraisīt katastrofu :D

      Dzēst
  3. Ohh! Kā man patīk iedegusi un brūna āda <3
    Piekrītu, ka gaiša toņa kleitām prasās, lai āda būtu mazliet, mazliet iedegusi, tad gan kleita, gan tās nešātājs izceļas savā skaitumā vēl jo vairāk. Ļori moderīgs rakts, paldies. :)

    *Piektītu Laurai, ka kļūsti ar vien līdzīgāka un līdzīgāka Jaclyn Hill. :)) Hehh- tev vajag viņas jaunos BECCA Champagne pop produktus un būsi kā viņa uz visiem 100&! :) Sievietes- dievietes.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Atceros, ka kādreiz iedeguma pēc biju gatava bojāt pat savu ādu, bet labi, ka tagad ir saudzīgākas metodes kā iegūt veselīgi skaistu iedegumu :)
      Man prieks, ka raksta patika ;)

      Ak, Santu, mīļum mīļš paldies par komplimentiem. ^_^ Jap, jaunie BEccas produkti ir īsti kārumiņi, kuru tā vien gribas savā īpašumā <3 Paldies :*

      Dzēst
  4. Oho cik foršs un izsmeļošs raksts! Tev piestāv! :) Paldies, jo tas noteikti noderēs, kad tuvāk nāks aukstie gada mēneši un vasaras iedegums palēnām izzudīs! Neesmu nekad mēģinājusi spray tan, bet ļoti bieži par to iedomājos ziemā, kad āda paliek gandrīz sniegbalta :)

    www.callmemaddie.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, noteikti vēsākajos mēnešos arī ikdienā ļauj justies labāk un foršāk, ja nedaudz iedegums ir uz ādas :0 Tāpat, noteikti pasākumiem, jo ziemā ir tik grūti izskatīties labi, jo liekas, ka āda ir kā balta lapa :D

      Dzēst
  5. Urraa, beidzot kaads to ir izmeegjinaajis realitaatee! :) :) izskataas ljoti labi! Tikai es iisti nesapratu - peec proceduuraas, peec cik ilga laika var iet dushaa? Un vai var mazgaaties ar dushas zheleju?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kā jau minēju, dušā var doties pēc šīm 3 stundām, kamēr iedarbojas un nesēžas krāsa :) var var mazgāties ar dušas želeju, jo pirmā reizē jānomazgā vēl tā liekā kārta, un pēc tam arī var, bet ieteiktu iet vēsākā dušā nekā ierasts, tad ilgāk turēsies iedegums :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan