Izlaiduma grims, frizūra, tērps + ieteikumi

05.07.16

Gatavojoties Lielajai dienai, kas saucās Izlaidums, jau laikus sapratu, ka visam ir jābūt saliktam pa plauktiņam un lai atmiņā viss paliek tā kā esat to iedomājušies, tad man jau liekas, ka jāgatavojas līdzīgi jau nu kā kāzu dienai, kad zināms konkrēti ir tērps, frizūra, grims un citas nianses, lai galu galā, pēc vairākiem gadiem ar prieku uzlūkojiet attēlus, kas būs vienīgā taustāmā atmiņa mūsu prātos. Šodien vēlos dalīties ar jums pieredzē, kas saistās ar izlaidumu un gatavošanos tam. Ar ko sākt, ko noteikti laikus ieplānot un citas ieteikumus un savu pieredzi, lai arī jums lielajā dienā noder.
Apģērbs un apavi
Universitāte ir samērā konservatīva vide un galu galā mēs absolvējam augstākas izglītības iestādi nevis dodamies uz ballīti, tāpēc uzreiz man bija skaidra doma, ka vēlos klasisku kleitu. Protams, pirmā doma - melnu. Nemaz nemeklēju Latvijas veikalos, jo atvainojos, mums šeit izejamās drēbes var tikai pasūtīt pie šuvējas, pārējais ir nesamērīgi sliktas kvalitātes.
Sapratu, ka kleitas meklējumi jāsāk laikus, lai gan nezināju vai maz tikšu līdz izlaidumam, tāpēc uzreiz gada sākumā vēru vaļā ASOS.com un gāju cauri neskaitāmiem desmitiem lapu meklējot un aplūkojot dažādas kleitas. Protams, melnas, ne tumši zilas, ne baklažānu nebija, kas man patika, tomēr atmetu nost visas filtru opcijas pēc krāsas un ieraudzīju šo skaisto kleitu - ASOS WEDDING Wrap Drape Midi Dress. Pag, pag, kāzu kleita?
Sākumā tas mani biedēja, bet tad es domāju kāda starpība, ja šī ir kleita izskatās vairāk kā sapnis. Un nu un, ka tā ir līgavas māsu kleita, jo es jau pirmajā brīdī iemīlējos kleitas romantiskajā piegriezumā ar vieglu plecu daļas drapējumu no Antīkās Grieķijas ēras. Pūderrozā krāsa mani patiesi biedēja, jo 1) tā nebija krāsa, ko es iedomātos vilkt uz izlaidumu un 2) es velku maz gaišas drēbes. Tomēr nolēmu izaicināt sevi un pasūtīju.
Nomērīju pēc ASOS tabulas, un man sanāca, ka ir 10 izmērs. Kleita atnāca bez nekādiem starpgadījumiem, tomēr uzvelkot sapratu, ka esot nedaudz nestandarta, būs nepieciešama šuvējas palīdzība. Krūšu daļā man likās, ka šķēlums ir pa dziļu, kleita pēc manām proporcijām bija nedaudz jāsaīsina, un bija nepieciešami arī apakšsvārki, bet beigu beigās ar minimālām korekcijām kleita bija tieši tas, ko pasūtīju un iemīlējos. Pilnīgi dīvaini, ka kleita manā skapī jau bija kopš februāra, jo uzvelkot mugurā, likās, ka redzot to pirmo reizi, jo tas satraukums un prieks.
Mans ieteikums - pērciet izlaiduma tērpus laicīgi, jo es pilnīgi mierīgi un bez steigas, nestresojot, aizbraucu pie šuvējas un lieta bija atrisināta. Ir normāli, ja standarta apģērbu, kas tiek veidots pēc parametriem, mums reāliem cilvēkiem nedaudz neder vai ir pa daudz. Tas ir tikai normāli.

Ar apaviem bija cita bēda. Tos sāku meklēt 3 nedēļas pirms izlaidums un aizbraucot uz lielveikalu izstaigāju visus, tiešām visus, apavu veikalos, lai atrastu apavus, kas piestāvētu šai romantiski gaisīgajai kleitai. Nekā. Es sapratu to, ka pie mums Latvijā nav iespējams nopirkt klasiskus apavus. Protams, manas siksniņkurpes nav klasiskas, bet pat šādas šeit nav iespējams iegādāties.
Vēru vaļā internetu un meklēju. Zināju par tādu apavu mājas lapu Public Desire, ka viņiem tur ir smuki apavi. Nu ne visi, bet dažādība vismaz liela.
Atceros toreiz ar draudzeni sēžam un meklējam un ieraugot šīs šaubīgu skatienu jautāju: "Būs īstās?". Ja viņa nebūtu pierunājusi, ka jāņem šīs, nopirktu laikam zempapēžu laiviņas :D Es zinu, ka pēc etiķetes siksniņkurpes nebija labākais variants, tomēr tās likās ideāla kombinācija konkrēti kleitai, kas noteica balsi šajā tēlā.
Šaubījos vai atnāks laikā, bet atnāca. Tāpat šaubījos par izmēru un ienēsāšanu, jo no rūgtās pieredzes varu teikt, ka apavus vajag ienēsāt. Atnāca izmēra ziņā perfekti (man ir 4 UK), un pats labākais, ka lai arī papēdis ir salīdzinoši augsts, tās ir ērtas. Nedaudz pastaigāju katru vakaru un kājas pierada, ka izlaiduma dienā nešaubījos - tās mani nepievils.
Pati labākā lieta, ka šīs Public Desire VIVIEN HIGH HEELS IN NUDE FAUX SUEDE nenoberza kājas, un vakarā, pēc 12 stundu valkāšanas, kājas praktiski necik nebija nogurušas, lai gan ikdienā augstpapēžu apavus nenēsāju.
Ieteikums: obligāti pirms lielās dienas ienēsājiet augstpapēžu apavus, jo nevar būt nekas šausmīgāks kā nespēja paiet savās kurpēs.

Mati un grims
Ar matiem viss vienkārši, jo zināju, ka pati nekrenķēšos, ka kaut kas nesanāk, uzticēju darbiņu savai frizierei. Domu viņa uztvēra ideāli, jo man nepatīk stingrās aitas lokas, bet likās kleitai ļoti piestāvēs viegli ielokoti mati.
Friziere lokas veidoja ar taisnotāju un ar visu to, ka 21. jūnijā ārā bija dušas stipruma lietus vēl pat nākošajā dienā tās bija redzamas (bildēs pie jasmīniem var redzēt kā mati izskatījās 12 stundas pēc to izveidošanas).
Galvenais nosacījums, ka jāatceras, ka mums bija jāvelk cepurītes, kas divus stundu laikā var saplacināt matus, tāpēc matus vajag veidot nedaudz ekstra apjomīgākus kā parasti, bet tā kā friziere nav vakarējā, tad pat pēc cepures noņemšanas, ar matiem viss bija kārtībā.
Par to kādu grimu veidošu biju izdomājusi vien pāris dienas pirms un pat neizmēģināju kā varētu izskatīties, jo man galvenais nosacījums bija, lai ir mirdzoša āda un mirdzošanas acis, kas rada viegli romantisku koptēlu, lai nav nekas over the top, jo galu galā, atceramies - universitāte ne ballīte.
Lietas par ko raizējos, vai velkot nost cepurīti nenoņems daļu kosmētikas no pieres un neizveidosies rieva pierē, bet par laimi viss bija labi, jo jau gatavojos uz trakāko.

Viena lieta pirms ķeros pie grima, tā kā man bija gaiša kleita, tad zināju, ka vislabāk tāds maigais pastelis izceļas uz viegli iedegušas ādas, tāpēc nepaslinkoju un aizdevos uz Spray Tan Studio Riga studiju, kur nieka pusstundā es jau biju iedegusi gluži kāpēc atvaļinājuma. Spray Tan iedegums ir kā uzpūšams bronzators, kas turās līdz pat 10 dienām un izskatās super dabīgi, ka daudzi, kas nebija mani pirms tam redzējuši nemaz nevarēja pateikt par spray tan klātbūtni.
Ieteikums: uzklājot grimu, ņemiet vērā ādas toņa izmaiņas un centieties, lai tonālais krēms ir vienā tonī ar dekoltē toni.

Grima izveidei man galvenais nosacījums bija: lai iztur daudzo stundu, spožo prožektoru un bezgaisa telpas karstumu, tāpēc darīju visu un izmantoju visu, lai grims noturētos ilgi jo ilgi.

Acis
  • Acu grimam pamatā klāju vispirms NARS acu ēnu bāzi, jo zinu, ka tā ir vienīgā bāze, kas ēnas noturēs visas dienas garumā bez izmaiņām. 
  • Ar pūkainu otiņu iezīmējot pārējas toni izmantoju Makeup Geek Creme Brule acu ēnas.
  • Lai padarītu intensīvāku locījuma līniju sajaucu kopā no Anastasia Beverly Hills paletes konturēšanas tonis Fawn (vidējais tonis no tumšajiem paletē) kopā ar 4. tumšo toni no L`Oreal La palette Nude acu ēnu paletes tumšā gala (sākot ar melni pelēko). 
  • Lai akcentētu ārējo acs kaktiņu ar mazāk pūkainu otiņu sajauc kopā L`Oreal paletes 2. ar 4. toni no tumšā gala. 
  • Samitinot plakanu mēlītes tipa acu ēnu otiņu ar L`Oreal Infallible Fixing Mist fiksējošo spreju, uzklāju uz plakstiņa līdz centram un nedaudz uz āru Makeup Geek ēnu Rapunzel un pa virsu tādā pašā, "mitrā" tehnikā, uzklāju arī The Balm Mary Lou Manizer izgaismojošo pūderi kā ēnas.
  • Sapludināju ārējā stūra ēnojumu ar izgaismojošo plakstiņa toni.
  • Gar augšējo skropstu līniju ar ēnu palīdzību iezīmēju "kontūru". Izmantoju pašu tumšāko un otru tumšāko toni no L`Oreal acu ēnu paletes.
  •  Gar apakšējo skropstu līniju uzklāju otru tumšāko toni no L`Oreal paletes un izpludināju ar Makeup Geek Creme Brule ēnām.
  • Ar The Balm izgaismojoša pūdera palīdzību izgaismoju iekšējos acs kaktiņus un uzacu kaulus.
  • Atliecu skropstas un uzklāju skropstu tušu divās biezās kārtās. Augšējās skropstām Douglas skropstu tuša, apakšējām - Rimmel.
  • Uzacis iezīmēju ar savu uzticamo duo (aizmirsu ielikt fotogrāfijā): H&M uzacu zīmulis un Artdeco bezkrāsainā uzacu želeja.
Seja
  • Pirms uzklāju tonālos krēmus, sagatavoju seju ar noturīgu bāzi, šajā gadījumā Nivea pēcskūšanās losjonu ar glicerīnu, ka palīdz paildzināt grima noturību.
  • Tā kā iedegums darīja savu un āda bija vismaz par 2 toņiem tumšāka kā ierasts, sajaucu kopā slaveno EX1 Cosmetics Invisiwear tonālo krēmu, tonī F100 kopā ar Artdeco High Performance tonālo krēmu, tonī 14.
  • Lai izgaismotu zem acu zonu un nomaskētu to, ko nevarēja tonālo krēmu mikslis, uzklāju Catrice Liquid Camouflage konsīleri, tonī 020 Light Beige.
  • Protams, grimam vajag turēties izcili, tāpēc "cepu" zemacu, pieres un zoda zonas ar Coty Airspun birstošo bezkrāsaino pūderi. Turēju 10 minūtes.
  • Kad noņēmu lieko pūderi, konturēju sejas vaibstus un pieri izmantojot Anastasia Beverly Hills Fawn konturēšanas pūderi, bet papildu vieglai izgaismošanai Banana toni arī no ABH paletes.
  • Grims nelikās nekas, līdz brīdim, kad uzklāju visa tēla galvenos varoņus Milani Baked vaigu sārtumu, tonī Luminoso, kas perfekti izcēla vaigus nepadarot mākslīgi sārtus, un The Balm izgaismotājs, kuru nežēloju izgaismojot papildu vaigu kaulus, augšlūpas iedobīti, minimāli deguna centru, un uzklāju to pat nedaudz pāri vaigu sārtumam uz vaigu ābolīšiem, kas fotogrāfijās radīja daudz maigāku un veselīgi mirdzošu efektu.
  • Un visbeidzot noslēdzot visu sejas grimu, pats galvenais varonis, kas ļāva, lai grims turas praktiski bez izmaiņām bija - L`Oreal Infallible Fixing Mist fiksējošais grima līdzeklis. Tas ir kā matu laka maniem matiem, tikai šis ir sejai paredzēts fiksators.
Tā kā negribēju neko košu paliku pie tā, ka uzklāšu spīdumu un būs labi un tam izmantoju savu visu laiku līdz šim mīļāko nude tipa spīdumu - Artdeco Collagen Lip Booster.

Lūk, fotogrāfijas ar grimu kā tas izskatījās atgriežoties mājās pēc 14 stundām:

Lūk arī es, pēc oficiālās daļas, laimīgais absolvents, kas jūtas nedaudz noguris no karstuma un pārlieku lielā cilvēku pūļa, bet iekšēji sasodīti laimīgs. Šeit var redzēt kā fotogrāfijās pateicoties papildu izgaismošanai, sejas vaibsti burtiski zaigo, un tikai lieti piemetināšu, ka par šo grimu tiku saņēmusi neskaitāmus komplimentus arī pēc izlaiduma redzot fotogrāfijas.

Pilnīgi neticās, ka šodien ir tieši pagājušas jau 14 dienas kopš lielā notikuma, bet sajūtas kā tas bija vakar. Lai arī mirklis tik īss, bet spilgts. Es ceru, ka mana pieredze un daži ieteikumi palīdzēs, gatavojoties apmeklēt pasākumus, kur grimam jāturas ilgu stundu garumā un tik uzņemtas daudzum daudz fotogrāfijas.

Lai izdodas! :)


* oficiālo izlaiduma fotogrāfiju autors Māris Bartulāns, savukārt pārējās ir manis pašas bildes no telefona un kameras

16 comments:

  1. Apsveicu ar absolvēšanu :) Bija ļoti interesanti izlasīt Tavu pieredzi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies :) Man prieks, ka bija interesanti :)

      Dzēst
  2. Apsveicu ar absolvēšanu :) un ļoti skaists tēls - kleita vnk apburoša :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mīļš gan par apsveikšanu, gan koptēls :) Kleita tiešām ir apburoša :)

      Dzēst
  3. Ļoti skaisti izskaties! Apsveicu ar absolvēšanu :)
    Kuru Spray tan toni izvēlējies?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mīļš paldies :)
      Es izvēlējos 2. toni - šokolāde :)

      Dzēst
  4. burvīgi izskaties! un paldies par dalīšanos pieredzē. (:

    AtbildētDzēst
  5. Apsveicu! :) Lielisks rakstiņš! :)

    www.anetesdomas.blogspot.com

    AtbildētDzēst
  6. Mīļi sveicieni Zandu! Tu esi malacis un noteikti vari lepoties ar sevi! :)
    Viss koptēls ir tiešām lielisks - perfekti saskaņots! Un kleita ir burrrvīga, man vienmēr ir patikušas grieķu stila drapējuma kleitas :)

    www.callmemaddie.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Madara, liels un mīļš paldies! :) Tā saslavēji, ka tagad sēžu un sarkstu :D
      Grieķu stila drapējums laikam visiem vilina ar savu antīkumu un senlaicīgumu. Mākslas filmās redzētās grieķu sievietes vienmēr izskatījās tik izcili šāda drapēju kleitās, ka tas laikam ir kā viegls pieskāriens sajusties viņu ādā :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan