Māmiņdienas dāvanu izlase

03.05.16

Strauji tuvojas patiesi vieni no sirsnīgākajiem, privātākajiem, bet mīlošākajiem svētkiem, kad mums katram būs iespēja, ja ne apskaut un izteikt visu, ko domājam, tad vēlēt un sūtīt labas domas un novēlējumus mūsu mammām, un šajā gadījumā es domāju par tiešām tām mammām, kas mūs auklēja, loloja, mīļoja un vēl aizvien to dara un darīs kaut vai mēs jau sen kā nebūsim bērni. Bez viņām mēs nebūtu tie, kas esam šobrīd, un Māmiņdiena ir viena lieliska diena, lai būtu iemesls piezvanīt un parunāt ilgāk nekā ierasts, atmest ikdienas skrējiena lietas un vienkārši būt blakus, jo mīlestībai nav jābūt skaļos vārdos izteiktai, ja tā ir patiesa.
Uz tādas nostaļģiskas un emocionālas nots, vēlos piedāvāt dāvanu izlasi idejām, kas varētu patikt mūsu mammām. Es vaicāju pašām mammām, kas ir tās lietas, kas patiktu un papildināju arī ar savām idejām, tāpēc ceru, ka noderēs un patiks.
Vispirms jau ir ļoti svarīgs faktors, kurā vecumā grupā ir jūsu mamma, jo ar dekādēm mainās gaume un intereses, jo ir mammas, kas ir racionālas, tādas, kuras mīl mākslu un kultūru un visu skaisto (lai gan kura mamma nemīl pasaules skaistumu). Varbūt jūsu mamma dievina gatavot vai šiverēties pa dārzu? Jebkurā gadījumā, jums ir jāsaprot, kas ir tas, kas priecē viņu visvairāk, jo šie svētki nav par to, lai lielītos ar naudu un bagātību. Tās ir mūsu mammas, kas mūs mīl tādus kādi esam, un dažkārt varbūt mūsu mammām neko citu nevajag kā tikai lielu reizi pateikt: "Es mīlu tevi, mammu!"
avots
  • Ziedi, kam noteikti nav jābūt perfektiem pušķiem, tie var būt pirmie pieneņu ziedi vai sarkanas tulpes
  • Sentimentālas lietas, kas saglabā emocijas un atmiņas: pleds, spilvens ar izšuvumiem, ierāmēta fotogrāfija no lieliski pavadītas un priekpilnas dienas, mīksts un pūkains halāts, priekšautos ar uzrakstu
  • Ja mamma mīl šiverēties pa dārzu - koka, krūma, cits auga stādi, kas papildinās jau kopto un skaisto dārzu vai siltumnīcu.
  • Grāmatas par dažādiem tematiem, kas mammas iedvesmo (piemēram, hobiji, aizraušanās, ceļojumi, sevis izzinoša literatūra, mīļākie autori vai žanri u.c.)
  • Trauki vai sadzīves tehnika, praktiski vai dekoratīvi, kas iedvesmo un izskaistina māju
  • Rotaslietas, kas nes personisku informāciju (kuloniņš ar gravējumu u.c.simboliskas lietas)
  • Iemīļotās mammas smaržas
  • Kopjošo līdzekļu komplekts, lai mammas ir vēl skaistākas un vēl foršākas
  • Bet ideālāk - spa/ brīvdienu atpūta kopā
  • Ja mamma ir saldummīlis, tad trifeles vai citi gardumi, pat no Latvijas ražojumiem, būs tieši laikā.
  • Ja mamma mīl kultūras pasākumus, tad biļetes uz koncertu, pasākumu vai teātra izrādi būs īstā lieta par kuru mamma priecāsies.
  • Un, protams, visbeidzot vislabākā dāvana - pašu gatavota.
Lai arī mēs to spējām darīt tikai bērnībā, zīmēt šķībi un greizi, veidot kaut ko nesaprotamu, tikai mammas saprata un dievināja katru mūsu darbu, tāpēc ja ir iespēja pagatavojiet kaut ko paši. Tā var būt kūka, pašu apgleznots māla podiņš, krūzīte vai foto rāmītis. Galvenais tā bērna izdoma, kas mīt mūsos iekšā vēl aizvien.

Mūsu mammas ir unikālas un tikai katrs paši zinām ko viņas mīl un kas viņas iedvesmo. Iedvesmojam, protams, mēs bērni, kas nes prieku un lepnumu, bet noteikti veltat šo dienu savām mammām un nav nozīmes īstenībā dāvanām, jo patiesībā jau laikam lielākā dāvana esam mēs paši, tikai pieaugot aizmirstam atgādināt un izrādīt šīs patiesās jūtas kādas mazi būdami saņēmām un sniedzām savām mammām.

Priecīgus svētkus, superīgās mammas! :)


* titulbilde no fotobankas

2 komentāri:

  1. Cik skaists apkopojums Zandu! :) Man vienmēr patīk palutināt mammu, šogad viņai pirkšu koncerta biļetes & bonusā kompānijā mani, hehe.
    Lai izdodas iepriecināt ar savu mammu! :)

    www.callmemaddie.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! :) Tik tiešām brīži kopā ar mammu ir maģiski un tik lieliski ;)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan