Palīgi ikdienas matu veidošanā - Indola un Schwarzkopf Professional

16.01.16

Kad man bija gari mati, galvenie veidošanas līdzekļi bija eļļas un viss, bet kad matus nogriezu stipri īsus, tad sapratu, lai saglabātu frizūru uz vairākām dienām, līdz nākošajai mazgāšanas reizei, un lai labāk mati kristu, veidošanas līdzekļi ir nepieciešamība ne kaprīze. Kopš augusta sāku meklēt dažādus veidošanas līdzekļus, un līdz šim esmu pamēģinājusi šos 3 pretendentus par kuriem viedoklis jau ir izveidojies, lai tos nosauktu par labu vai sliktu opciju veidošanas līdzekļu kategorijā.
Veidošanas līdzeklis, kas jālieto pirms fēna vai jebkāda cita priekšmeta, kas darbojas ar karstuma palīdzību, sekmēs to, ka veidošanas laikā, tie aizsargās matu ar kārtiņu, lai žāvējot, veidojot, lokojot, gofrējot utt., mats nepazaudē dabisko mitrumu, jo tad tie var izžūt un sākt ātrāk lūzt.
Protams, vienam produktam, tikai aizsardzība ir garlaicīgi, jo gribas taču apjomu un vēl citas funkcijas, tāpēc šāda tipa produkti ir palikuši ļoti universāli, un viens produkts spēj pildāt tādas funkcijas kā aizsardzība, antistatisks efekts, apjoma piešķiršana, nogludināšana un citas funkcijas. Ierasti šādiem produktiem tagad pat ir fiksācijas pakāpe 1 vai 2, kas nozīmē, matu laku var vairs arī pa virsu nelietot.

Indola Innova Volume&Restructure Spray izsmidzināms līdzeklis apjomam (~8 €)
Rada papildus apjomu un veic pārmaiņas ar Jūsu matiem! Šis multi-funkcionālā laka rada apjomu, restrukturizē un mitrina matus, kā arī pasargā no karstuma iedarbības. Padara matus ievērojami kuplākus un koptus. 

Šo līdzeklis lieto mana friziere, un kad pirmo reizi tika nogriezts bobs, biju pārsteigta cik mati bija kupli un paklausīgi. Nolēmu, ka man tādu produktu arī vajag, tāpēc devos uz Salonline iegādāties arī sev mājās lietošanai, bet cenu vairs neatceros, jo tas bija diezgan sen jau.
Kad sāku to lietot biežāk, 3 reizes nedēļā, pamanīju, ka galvas āda nenormāli niez, bet sākumā neizpratu kāpēc. Tad pārstāju lietot un sapratu, ka pie vainas bija šis līdzeklis.
Tas tiešām manāmi paceļ matu saknes un nofiksē matus, pietam aizsargā, bet diemžēl ar manu galvas ādu tas reaģē nejauki. Nesen atkal biju pie frizieres atjaunot krāsu un tad viņa šo lietoja, bet blakusefekti nekādi nebija. Laikam, ja lietot neregulāri ir ok, bet pie regulāras lietošanas un jūtīgas galvas ādas, tas ir pārāk spēcīgs, tāpēc meklēju nākošo produktu.

Schwarzkopf Professional Osis+ Hairbody Style & Care izsmidzināms līdzeklis veidošanai un kopšanai (~9 €)
Vieglas fiksācijas līdzeklis, kas viegli kondicionē, bet nenoslogo matus. Nogludina matu virskārtu un novērš porainību. Piešķir matiem dabisku spīdumu. Antistatiskais efekts.

Kad tiku uzaicināta uz televīziju kā raidījuma viesis, tad grimētāja, lai ieveidotu man matus, izmantoja šo līdzekli un man ļoti iepatikās efekts. Nolēmu, iegādāties arī ikdienas lietošanai un jāsaka, ka šis produkts iemanto visu to, kas nepieciešams šādos līdzekļos. Tas paceļ matu saknes, nenoslogo matus, nofiksē frizūru, tāpēc man vairs nav jāpārdzīvo, ka iztaisnotie mati vai vieglās lokas pēc 5 min. jau būs cauri. Šim līdzeklim fiksācijas efekts līmenis ir 1, bet reāli nav nepieciešama papildus lakas kārta vēl. Ja jūs esat no cilvēkiem, kam galvas āda nespēj uzņemt matu putas, tad šis ir labs aizvietotājs. Neteikšu, ka izcils produkts frizūru veidošanai (up-do), bet ikdienas vajadzībām lieliska pilda funkcijas. Var lietot gan mitros, gan sauso matos.
Uz šo brīdi esmu izlietojusi līdz pusei un varu teikt, ka šis būs atkārtots pirkums. Aizmirsu piebilst, ka burtiski dievinu metāla iepakojumu, kas šai sērijai piešķir ekstra edgy pieskaņu.

Schwarzkopf Professional Osis+ Glamination Prime Prep daudzfunkcionāls sprejs ar šķidriem minerāliem* (~11€)
Noņem statisko elektrību, piešķir mirdzumu un apjomu, aizsargā pret karstumu, mehāniskiem bojājumiem ķemmēšanas laikā un UV stariem, sagatavo matus turpmākai veidošanai.

Šis ir jaunākais no veidošanas līdzekļiem, ko lietoju un varu teikt, ka šis ir iepriekšējā Osis+ atjaunotā versija, jo lai arī sastāvā esot minerāli, tie reāli nav nedz redzami, nedz jūtami, bet sprejs tie;si tāpat nofiksē matus, lai gan to vieglo kārtiņu var just izteiktāk, un daži šo sajūtu var salīdzināt salmu efektu. Es šo līdzekli lietoju tikai mitros matos pirms fēnošanas un taisnojot var novērot, ka mati ir patīkami nogludināti un nofiksēti, kas šajā produktā ir pats galvenais. Arī šis produkts ir lietojams kā aizvietotājs matu putām. Papildus var novērot arī patīkamu apjomu matu saknēm. Jāsaka, ka šo pat varētu lietot arī vīrieši mitros matos, jo kad tas nožūst, mati ir nofiksēti un paliek tādā pozīcijā kā bija. Tikai viens mīnuss, tas rozā iepakojums gan nav diži vīrišķīgs. Ja man jāizvēlas šis vai iepriekš aprakstītais Osis+, tad izvēlos klasisko  Osis+ līdzekli, jo šis dažkārt var šķist pārāk jūtams matos, bet iepriekšējai nē.

Uz šo brīdi esmu atradusi vienu lielisku veidošanas līdzekli un domāju pagaidām nevienu nemainīšu, bet mani meklējumi turpināsies. Vienu esmu sapratusi - bez šādiem līdzekļiem bobs vai jebkurš īss griezums nav savaldāms, ja jums ir sausi, diezgan biezi un nepaklausīgi un pūkaini mati.

_________________________________________
Visi līdzekļi iegādājami profesionālajos veikalos, frizierveikalos un internetveikalos


! produkti, kas atzīmēti ar * ir testa produkts vai dāvināts, bet tas neietekmēja manu viedokli rakstot šo atsauksmi

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan