Sevis cienoša vīrieša artilērijas ceļvedis

04.04.15

Ne tikai sievietēm ir savi skaistumparadumi un produkti, ko lieto un slavē, bet attīstoties sava veida kulta fenomenam, ka vīrieši beidzot "drīkst" rūpēties par savu kopskatu un tas vairs nav nekas pārmetams, arī viņiem rodas interese atrastu savus īstos čomus, lai gan teiksim godīgi - lielāko daļu gadījumu, tieši dāmas ir tās, kuras iesaka ko lietot un ko nē. 
Priekš manis pašas šī ir tāda pavisam citāda tēma par ko rakstīt un ir diezgan grūti meklēt vārdus, lai aprakstītu ne sievišķīgas lietas, bet es apsolu, ka visa raksta laikā nemēģināšu kaut kādā zemtekstā bojāt šo produktu "vīrišķīgumu". Raksta ideja ir panākt pretī tiem, kas varbūt vēl meklē savus ideālos līdzekļus, vai viņu draudzenēm/paziņām, kas varbūt meklē idejas dāvanai.

Manuprāt, vīriešu ādas kopšana, skūšanās produkti un viss cits pēdējā laikā ir pavisam citā līmenī un pat dažkārt rodas sajūta, ka par mums, dārgajām dāmām, ražotāji jau sāk piemirst, jo padomājiet pašas cik tas ir feini - beidzot ir iespējams savanģot arī vīriešus, kas no šādām sminķu lietām iet ar lielu līkumu.

Kā liels palīgs šajā, teiksim, projektā nāca talkā mans vecākais brālis, kuram ikdienā nav laika domāt vai jaunais skuveklis veic pietiekami labu darbu, vai after shave balzams ir uzdevumu augstumos. Viņam savos 26 gados ir svarīgas divas lietas (iespējams,kā jau vairumam vīriešu) - gludi skūta seja un labas smaržas, tāpēc palūdzu viņam padalīties ar viņaprāt tik tiešām labiem produktiem, kas būtu jāpamēģina ikvienam.

Ja runā par skūšanos, tad mans brālis pieturas pie tās vīriešu/ puišu kārtas, kas vēlas gludu un perfektu skuvumu, jo savulaik viņš jau atstaigāja ar bārdu un tas vairs jau gadus četrus nav viņa stiliņš, tāpēc atgriežoties gludi skūto bariņā, viņš saprata, ka klasiskie Gillette skūšanās produkti, kas tik ļoti ir populāri vīriešu vidū, viņam galīgi neder un tā, pavisam nejauši, es viņu iepazīstināju ar Kiehl`s.
Sanāca tā, ka pēc pirmās iepazīšanās ar Kiehl`s, es tieši stāstīju par viņu sastāviem un visām citām lieliskajām lietām, dalījos arī ar savu sajūsmu par to, ka viņi ražo kosmētikos līdzekļus ne tikai sievietēm, bet arī vīriešiem un ka tie tiešām ir ļoti atzīti produkti, un tad manam brālim radās interese pamēģināt. Šobrīd viņš diezgan daudz ko ikdienā lieto tieši no Kiehl`s un ir atzinis, ka Kiehl`s ir tieši tas brends, kam var uzticēties.
Kiehl's Close Shavers Squadron after shave balm pēc skūšanās balzams/ ādas mitrinātājs - šis ir pats pirmais līdzeklis, ko brālis pamēģināju un saprata, ka Kiehl`s tiešām ir lietošanas vērts. 
Tas background stāsts ir tāds, ka vienu vakaru runājot, laikam oktobra sākumā kaut kad, brālis jautāja vai es gadījumā nezinu kādu labu spirtīgo losjonu pēc skūšanās, jo viņš sūdzējās par to, ka pēc skūšanās, pat ar jauniem asmeņiem, veidojas šīs sarkanās un niezošās "pumpas" jeb angliski saucamās rasor bumps, kas var veidoties ikvienam pēc skūšanās. Mana reakcija uzreiz bija - nekādus spirtotos losjonus, tāpēc ieteicu, lai pamēģina kaut ko saudzīgāku un daudz mitrinošāku sejai, bet tajā pašā laikā antiseptisku un dziedinošu, tāpēc beigu beigās nonācām par labu Kiehl`s. Toreiz oktobrī devos pēc sava Midnight Recovery koncentrāta un pie reizes pajautāju tiešām efektīgu līdzekli pēc skūšanās tieši vīriešiem, toreiz man ieteica šo. Man brālis sākumā uz to skatījās diezgan skeptiski, jo neticēja, ka krēms var dziedēt tādas problēmas, jo ir tas mīts, ka trekns krēms var visu padarīt vēl trakāku, tāpēc vīriešiem patīk "piededzināt" tikko noskūto ādu ar spirtotajiem losjoniem, bet ja krēmam ir klāt arī kopjošie komponenti, tad uzlabojums noteikti būs. Manuprāt, šis konkrētais vairs nav, sazin kādu iemeslu dēļ, nopērkams Kiehl`s stendā, bet ļoti, ļoti līdzīgs ir pat Pastaigas 2014 skaistumkopšanas līdzekļu topā iekļautais Post Shave Repair Gel pēc skūšanās želeja ar alveju.
Domāju, ka šos after shave krēmus gribēsies nočiept arī meitenēm no puišu skapīša.
D: "Krēms labi noņem kairinājumu, kas rodas pēc skūšanās. Iepriekš uz ādas lietoju odekolonus un tie situāciju tikai pasliktināja. Kopš lietoju after shave krēmu nav ne kairinājuma, ne pumpas, āda vairs nav tik sausa un sakairināta. Lietoju viņu pa visu seju arī kā sejas krēmu,dažkārt uz elkoņiem un citur kur āda ir sausa, jo tas ir vieglas tekstūras un barojošs, bet vienīgais, kas varbūt nepārāk patīk ir tas, ka tas nepārāk ātri iesūcas ādā, un neparocīgais iepakojums, kurš burtiski ir jāsamīca, lai dabūtu kaut ko laukā. "

Kiehl`s Lite Flite Shave Cream bārdas skūšanās krēms - šis ir brāļa jaunākais atklājums, jo viņš vienmēr ir pieturējies pie idejas par klasisko skūšanos, tas ir - ar skūšanās krēmu un bārda nazi, kā to darīja mūsu vectēvi un vecvectēvi. Ideālo bārdas nazi viņš vēl meklē, jo lai arī cik tas dīvaini nebūtu, bārdas nazi ir diezgan grūti nopirkt, bet tiešām labu bārdas skūšanās krēmu viņš jau ir atradis.
D: "Ar šo nav nemaz tik viegli rīkoties, jo vajag iemaņas kā to lietot, bet lietojot atšīķirība noteikti ir, jo noskūties var ļoti gludi, ka neredz un nejūt vairs nevienu bārdas rugāju.[draudzene apstiprina, ka sejai ir patīkamāk pieskarties, jo nav ne miņas no rugājiem] Es to lietoju tā - uzklāju uz sejas ar samitrinātu speciālo birsti krēmu, uzputoju un tad ar karstu ūdeni un skuvekli skujos, lai rugāji paliek mīkstāki un skuveklis "dezinficējas" un tad rezultāts tiešām ir ļoti labs. Skujoties ar klasikajām putām, nekad nebija iespējams dabūt tādu skuvumu, bet tagad visas grūti aizsniedzamās vietās skuvums ir gluds un vienmērīgs. Vienīgais, kas man nepatīk ir aromāts, prasītos nedaudz savādāks, vairāk neitrāls. Kas man noteikti patiktu, ja Kiehl`s būtu tāds skūšanās komplekts ar šo krēmu, bārdas nazi un noteikti video pamacību kā to darīt, vienalga kādā valodā, jo perfektāko skuvumu var dabūt tikai ar bārdas nazi, bet Latvijā praktiski nekur nav iespējams apgūt šāda veida skūšanās tehniku."

Pirmais punkts - check! Paliek otrais - aromāti. Ja runājam par vīriešu aromātiem, es nevēlos nevienu personīgi aizskart, bet man liekas vīriešiem patīk diezgan vienveidīgi aromāti un visbiežāk viņi pieturas pie elementāras matemātikas - ai, patīk kā smaržo - der! Bet vīriešu smaržām ir tik daudz veidu, bet populārākie vienmēr paliks Hugo Boss baltajā iepakojumā, Lacoste visās krāsainās sport edition versijās, Versace, noteikti Paco Rabanne Million gan oriģinālajā, gan viltojumu versijās, bet tādi kas jau vairāk vēlas tādus interesantākus aromātus izvēlas Hermes. No smaržu kategorijas ņēmu talkā arī sava otra brāļa smaržu gaumi, jo interesanti, ka abi izvēlas diezgan dažādus aromātus, jo viņi diezgan krasi atšķiras arī kā personības. Viens izvēles tādus piezemētus un specīgus aromātus, bet otrs tādus sportiskus un pasaldus.
No tādiem vīrišķīgiem, spēcīgiem un atmiņā paliekošiem aromātiem, kas nav tik ierasti un daudz kur justi noteikti ir šie divi aromāti, ko mūsu mājas dāmu šausmīgi sensitīvie deguni uz smaržām ir akceptējuši, un arī pašam lietotājam ļoti patīk.
Lacoste Eau de Lacoste L.12.12 White - šis ir ļoti interesants, bet klasisks aromāts ar tādu "piparu". Greipfrūts, kardamons, rozmarīns un ciedra lapas, kombinācijā ar ilang-ilang un ādas notīm rada iespaidu par spēcīgu, pārliecinošu un mērķtiecīgu vīrieti. Es teiktu, kas šis man rada asociācijas ar Dzintars Komandors smaržām. Nepateikšu, kurš gan pēc numura. Domāju šī būtut laba alternatīva vai solis augšā pa trepēm tiem, kas mīl Hugo Boss Unlimited (augstāk jau minētais baltais Hugo Boss).
Chanel Bleu De Chanel tualetes ūdens - šis aromāts tik ļoti pieguļ manam vecākajam brālim jau kā pirmo reizi to uzpūta, toreiz gan vēl tikai kā mēģināšanai, un arī viņš tajā dienā atrada "savu" aromātu. Manuprāt, šis komerciālajā sektorā ir unikāls aromāts, jo daudz kur tas aromātu kategorijā tiek pielikts pie nišas cienīga aromāta, kur grozās arī vīriešu iecienītais Hermes. Šis ir tāds aromāts, kas noteikti ikvienam liks justies dārgam, kā man brālis to aprakstīja, ka uzpūsot viņš jūtas īpašs, tāpēc tas viņam ir sava veida "izejamais aromāts", kad doties uz teātri, kino vai ejot ar draudzeni uz randiņu, aromāts, kas rada īpašas sajūtas. To īpašumu smaržas rada muskatrieksta, ingvera, sandalkoka, pačūlijas, piparmētras, jasmīna, greipfrūta, citrusa, vīraka, ciedra un rozā piparu mikslis. Lai arī šis ir tualetes ūdens, brālis apgalvo, ka tas uz miesas un uz apģērba saglabājas ilgi. Viņa draudzene kārtojot skapi, paņemot rokās viņa drēbes visu laiku jūtot to neaizmirstamo aromātu, kas noteikti apburs ikvienu. 

Tomēr ja tuvāki ir vairāk saldāki un sportiskāki aromāti, tad noteikti ieteikšu pievērst uzmanību šiem.
Manam jaunākajam brālim ļoti patīk smaržoties, nu tā, ka aiz viņa iet smaržu mākonis, un viņš mīl tiešām saldus aromātus, tādus diezgien "visur justus", tomēr šie abi aromāti, kas arī būs tāds spēriens tālāk uz priekšu, pārejas stadijā no tādiem puišeļa aromātiem uz vairāk tādiem vīrišķīgākiem, bet atstājot to savu salduma ievirzi.
Cavalli Just Cavalli Him tualetes ūdens - šis ir ļoti primitīvs aromāts pēc sastāva, jo ir galvenās trīs notis, bet kopā tas rada tiešām neaizmirstamu kompozīciju - Jamaikas (sarkanais) pipars, vertivers un āda izveido saldenu, bet neatkarīgu aromātu, kas noteikti būs jūtams visur. Šo noteikti ieteiktu tiem, kas mīl Mont Blanc aromātus vai diezgan mīl Versace Pour Homme un vēlos kaut ko spēcīgāku un izteiksmīgāku.
Amway Opportune Premium tualetes ūdens* - diezgan līdzīgs aromāts iepriekš minētajam, bet šis ir arī tāds aromāts, kas patiks noteikti stipro aromātu cienītājiem, tādiem kā mans vecākais brālis. Pilnīgi jāpiekrīt ražotājam - perfekta siltuma un vēsuma dualitāte. Šis aromāts ir daudz bagātīgāks - rozā pipari, mandarīns, arbūzs, Siučanas pipari, jasmīns, lavanda, dzintars, muskuss un ciedru koka ēteriskā eļļa, ieelpojot šo aromāta rada tādu atspirdzinošu kompozīciju. Šis manā skatījumā ir tāds vienkāršs ikdienas aromāts, bet kas paliks atmiņā ar to "sportisko vēsumu".

Ir tik daudz ko stāstīt un rakstīt, bet ceru, ka lielāko daļu esmu kompakti salikusi kopā, un tiešām ceru, ka šis noderēs, jo cik es esmu strādāju veikalos, sievietēm tāpat kā vīriešiem pašiem sev sagādā lielas grūtības atrast labus gan kosmētikos līdzekļus, gan aromātus.

&z


*produkti, kas atzīmēti ar * ir  testēšanai piešķirti produkti no oficiālajiem pārstāvjiem Latvijā, tomēr tas nekādā veidā neietekmēja subjektīvo viedokli
** fotogrāfijas no personīgā arhīva

8 komentāri:

  1. Paldies, noderīgs raksts :) skūšanās aksesuārus varu ieteikt shave.lv. Priecīgas Lieldienas!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es šito pati nesen atradu un tieši ieteicu brālim, lai paskatās, jo tur ir pieejami kvalitātes bārdas naži. :) Paldies!
      Priecīgas Lieldienas arī Tev! ;)

      Dzēst
  2. Ja ne aromāts, tad pat vīriešu skūšanās krēmu pamēģinātu savām kājām :D Man lielas problēmas sagadā skūšanās vai epilācija, skujoties vairākas dienas pēc kārtas kājas paliek tādā stāvoklī, ka nevienam rādīt nevar, jo mazās pumpiņas tiek aizķertas un rodas iekaisumi pie matiņiem, bet lietojot epilatoru rajonā no potītēm līdz celim ir ok, tālāk pēc tam tā ieaug matiņi, ka liekas labāk vispār neaiztikt.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Domāju, ka ja der vīriešu cietajiem rugājiem, lai mīkstinātu un ļautu labāk noskūt, domāju, ka dāmām šis arī varētu patikt. Es lietoju savām kājām tikai epilatoru un pēc tam eju pāri ar ļoti lielu daudzumu tējas koka eļļas. Aromāts citiem var nepatikt, bet šis ir līdzeklis, kas tiešām izvilks laukā visus ieaugušos matiņus :)

      Dzēst
    2. Man nav iebildumu pret tējas koka smaržu, man šī smarža patīk. Varbūt vari pateikt kādas firmas tējas koka eļļu lieto? Es lietoju pamīšus epilatoru un skuvekli, jo epilatoru sanāk tāpat katru dienu lietot, bet tad paliek tie sārtie punktiņi, bet, ja lietoju epilatoru, kad jānoepilē kapitāli kājas, tad gan ir pat uzpampumi, un kājas tikai pēc 3 dienām min var rādīt saulei :D

      Dzēst
    3. Es lietoju visādu firmu, galvenais, ka tik uz ādas var lietot. Parasti vienkārši uzjautāju aptiekā un man iedod, bet ja piedāvā dārgo variantu pa 10 eiro, neiesaku ņemt, jo efekta starp krievu un auatrāļu ražojuma nav, ja lieto.pēc epilācijas :) man tie sārtie pinktiņi pēc tējas koka eļļas pāriet vienas dienas laikā :)

      Dzēst
  3. labs raksts ;) zināšu ko vīram dāvināt ;))

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man prieks, ka noder! Šie līdzekli tiešām ir labi, jo pati redzu lielas atšķirības brāļa sejā, kopš nomainīja savus skūšanās produktus :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan