Mans matu stāsts/ My hair story TAG + Ziemassvētku konkurss

18.12.14

Man šķiet, ka rakstot par kosmētiku un skaistumkopšanu, es aizmirstu pastāstīt par saviem matiem, par to kā gadu laikā esmu ar tiem cīnījusies un kā tos esmu kopusi visu šo laiku, tāpēc man liekas, ka beidzot ir brīdis parunāt arī par dāmu skaistāko rotu - matiem.
Zemāk ir konkrēti jautājumi uz kuriem es atbildēšu, bet bez tiem, padalīšos arī nelielā izklāstā par to ko es lietoju matiem šobrīd un kā es tos kopju ikdienā. Pluss, pēc virsraksta nojaušot zemāk Ziemassvētku konkurss, kur izlozēšu 3 matu kopšanas komplektus no Dove.
Ar kādu matu tipu Tu piedzimi?
- Īsti es nezinu, bet pēc mammas stāstītā un fotogrāfijām man bija melni, gandrīz 10 cm gari, biezi mati. 

Kā Tavi mati mainījās pieaugot?
- Ja piedzimu es ar melniem matiem, tad gadu gaitā, mana matu krāsa kļuva pelēki brūna, bet citādi, mati palika biezi, un vēl joprojām ir.

Vai ir kādas smieklīgas atmiņas par matiem no bērnības?
- Kad nomainīju skolu 4.klasē, atnākot pirmā septembrī uz skolu man bija pāri pleciem gari mati, bet mamma izdomāja, ka vajag apgriezt matus un tā 1.septembrī man friziere nogrieza reāli zēngalviņu. Kad 2. septembrī atnācu uz skolu, lielāka daļa bija šokā, it īpaši klases meitenes, jo visām bija gari, skaisti mati, bet man zēngalviņa. :D

Vai Tavi mati kādreiz ir piedzīvojuši katastrofu?
- Ja neņem vērā jautājumu augstāk, tad, jā. Kad izdomāju, laikam 9. klasē nokrāsot matus tumšākus, sanāca tā, ka matu krāsa bija brāķēta un mati beigās nokrāsojās gaiši brūni/medus blondi. Bet, ne jau tā bija katastrofa. Man patika savi gaišie mati, bet es vēlāk sapratu, ka vēlos atkal tumšus matus un tad sākās katastrofa, jo mani mati sāka izskatīties kā "švamme" un izskatījās rižgani. Tad es es pa īstam sadraudzējos ar frizieri un karstajām šķērēm un tā sākās manas katastrofas risināšana.
pēc "neveiksmīgās "krāsošanas
matu atkopšanas sākumkposmā
pusotru gadu vēlāk; mati nav taisnoti, tas viss no atkopšanās procesa
Vai tu esi kādreiz krāsojusi matus? Ja, jā, kad?
- Līdz šim gadam, matus savā mūžā biju krāsojusi vien 3 reizes, bet tagad, kad mani mati ir sarkankoka brūnā krāsā, matus krāsoju gandrīz katru pusotru mēnesi. Pirmo reizi matus nokrāsoju (precīzāk pēc mammas iniciatīvas izbalināju šķipsnas) 13/14 gados. 

Vai esi apmierināta ar saviem matiem?
- Kādreiz es necietu savus matus, un tā, ka griezu pati tos mājās, taisnoju par ar gludekli (traki laiki), plēsu ar rokām tos laukā utt.,bet kopš 18 gadu vecuma, esmu apmierināta ar saviem matiem. Es domāju iemesls bija tāds, ka vairāk kā gadu intensīvi tos kopjot un regulāri griežot ar karstajām šķērēm, sāku novērtēt to, ka patiesībā man ir skaisti mati un es biju beidzot tikusi vaļā no sabojātajiem, neveiksmīgi izbalinātajiem matiem. 

Kādi ir Tavi top 3 matu kopšanas produkti bez kuriem nevari dzīvot?
- 1. Labs attīrošs šampūns - vispār mani mati nav prasīgi, bet prasīga ir mana galvas āda, tāpēc ar šampūniem ir visādi bijis. Līdz šim man ir vairāki favorīti - darvas šampūns, Jonhson`s Baby šampūns, nāves jūras minerālu šampūns un Amway Satinique attīrošais šampūns.
2. Barojoša matu eļļa - lietoju katru reizi pēc matu mazgāšanas lielā daudzumā, jo mani mati to burtiski apēd. Vienā reizē lietoju līdz 7 dozām.
3. Matu gumija - viennozīmīgi lieta bez kuras nespētu dzīvot. 

Kāds ir Tavs "go to" matu sakārtojums, ko nēsā visbiežāk?
- Es principā vienmēr matus nēsāju savāktus prom no sejas. Protams, svētku reizēs vai periodiem man patīk izlaisti lokaini vai taisni mati, bet lielākoties nēsāju tikai zirgastē vai copē. Patīk gan tādas ikdienišķas, vaļīgas, gan tāds sleek un ļoti augstas. 

Kādi ir Tavi mīļākie matu kopšanas ieteikumi?
- 1. Mati ir jāmazgā vēsā ūdenī, tad būs spīdīgāki un spēcīgāki. Es pat savai frizierei lūdzu matus mazgāt vēsā ūdenī.
2. Lieto matu eļļas mitros matos, tad mati nekļūs taukaini un būs ļoti pabaroti.
3. Neiet gulēt ar mitriem matiem, jo vairākas reizes ir bijis pie skausta rajona, ka no mitruma galvas āda kā iekaist un viss paliek jēls. 

Kura ir Tava matu ikona?
- Man nav vienas konkrētas matu ikonas, bet es dievinu rudus un sarkanus matus. Tās visas ir manas matu ikonas! Ja man piestāvētu rudi mati, es noteikti tādus nokrāsotu, bet tā kā man nepiestāv, man ir sarkani mati. 

Kas ir tas, ko mīli savos matos?
- Savos matos es mīlu to, ka tie ir veselīgi, biezi un gari. Es ilgi cīnījos līdz mani mati sāka augt garāki nekā visu laiku līdz vienam punktam, tas laikam ir tas, kas man visvairāk patīk savos matos. Arī, protams, mana matu krāsa. 

Gadu gaitā no Drogās pieejamajiem matu kopšanas līdzekļiem esmu mēģinājusi ļoti daudzas lietas, bet šobrīd esmu jaunatklājusi Dove produktus, kas matiem jau kādu laiciņu ir lieli palīgi.

Ziemassvētku laikam nākot, Dove bija tik mīļi un man piedāvāja vairākas matu kopšanas sērijas, ko izlozēt tieši jums. Jāsaka viņiem liels paldies par to, ka viņi jūs tā lutina!!

Konkurss
Uzvarētāju paziņošu 24. decembra pēcpusdienā personīgi uzrakstot uzvarētājam uz e-pastu!
Veiksmi visiem! :)
+ lai piedalītos ir jāspiež "patīk" Facebook lapai
a Rafflecopter giveaway


Balvas:

bučas
&z

23 komentāri:

  1. Uh, interesanti lasīt matu stāstu :) Es cierēju uz to komplektu, kur nosaukumā bija dry oil :D Piedod, vakars - nepiefiksēju garo nosaukumu :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. man vēl pagaidām tā poga nestrādā kur jāizvēlas, bet tūlīt izlabošu. ;)

      ja nu, kas tad labi, ka te ierakstīji, kuru komplektu noskatīji :)

      Dzēst
  2. Forši, ja paveiksies, beidzot pamēģināšu kaut ko no Dove matiem!

    AtbildētDzēst
  3. Foršs raksts! Es ar;i lēnām briestu rakstam par savu dabīgo matu audzēšans pieredzi, varbūt aizņemšos raksta formu - jautājums/ atbilde :) Man patīk kā Tev izskatījās tie medus blondie mati - pirmajā bildē :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man arī patika gaišākie mati, bet arī tumšie Tev ļoti piestāv. No Dove man ļoti patīk maskas. :)

      Dzēst
    2. Jā, manuprāt, gaišie izskatās lieliski :)

      Dzēst
    3. Jā, man arī ļoti patika gaišie! (y)

      Dzēst
    4. Mīļš paldies, meitenes! Man arī patika gaišie mati, bet ar tiem ir grūti, ja mati ātri aug kā manējie, un pietam, tas, kas notika ar maniem matiem pēc tam lika pateikt kategoriski NĒ blondajiem matiem :)

      Dzēst
  4. Interesants raksts, man nav īsti nav tāda matu stāsta, jo nekad nēesmu krāsojusi un arī mainījusi savu matu sakārtojumu. Tikai vienreiz biju nogriezusi čolku. :)
    P.S. Rafflecopter iesāku, bet nepabeidzu atbildi uz jautājumu, bet viņš ieskaitīja to kā atbildi. Ja nu, kas tad es izvēlētos Dove Dry Oil komplektu. ;D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja dabīgais matu tonis patīk, tad man liekas tikai labi, ka mati netiek krāsoti. Es ar saviem dabīgajiem arī ilgi staigāju līdz tiem man nedaudz apnika un pamainot krāsu jūtos uzreiz daudz labāk :)

      paldies par info ;)

      Dzēst
  5. Interesants stāsts. Man tie matu stāsti tuvi, tā kā 15 gadus viņus gandrīz nepārtraukti krāsoju un pašlaik ir gandrīz dabīgi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas ir apsveicami, ka pēc tik ilgu laika krāsojot mati ir spējuši atkopties un ir dabīgi! Superīgi! ;)

      Dzēst
  6. Ļoti skaisti Tev mati Zanda :) Tu esi no tiem cilvēkiem, kuriem piestāv gan tumši, gan gaiši mati. Man ir problemātiski atrast saviem matiem kopšanas līdzekļus, biju atradusi ideālo balzamu, bet ražotāji pamainīja sastāvā kaut ko - un matiem vairs nepatīk, zinu, ka tas nav tāpēc, ka mati pieraduši, jo bija vēl vecās partijas pudele, ar to izmazgāju un viss ir lieliski, izmazgāju ar jaunā - pavisam slikti. Dove gan nav mēģināts. Uzskatu, ka matiem ļoti svarīgs ir arī veselības stāvoklis, ja tas nebūs labs, tad tie arī neaugs un nespīdēs, lai kādus līdzekļus lietotu. Pati bieži ievēroju diētas un mati no tā ļoti cieš.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mīļš, mīļš paldies! Lai arī tiešām daudzi saka, ka man piestāvētu arī gaiši mati atkal, savu personību es vairāk redzu ar tumšiem matiem. :)
      Ir taisnība, ka matu stāvoklis ļoti atkarīgs no iekšējā stāvokļa. Kad dzīvoju mēnesi iekšējā stresa man mati tā krita laukā un vispār tie nebija savaldāmi. Tā ir, tāpēc jāmēģina dzīvot dzīvot tādā kompromisā nedaudz ar veselību :)
      Man pašai personīgi no Dove sērijām patīk tā Damage Solutions. Lai arī sērija ir jau labu laiciņu, pati to nesen lietoju un esmu sajūsmā, it īpaši par ātras iedarbības kondicionieri!! Es arī īsti vēl neesmu atradusi vienu savu īsto produktu, bet vismaz ir interesanti meklēt kaut ko jaunu ;)

      Dzēst
  7. Mans matu stāsts ir nedaudz līdzīgs. :D Tomēr es joprojām turos pie gaišiem matiem, bet vairs nekrāsoju tik platīnblondus, jo tad gan būtu vāks! :) Man mani mati patīk kopš man ir mana super-duper frizierīte, pie kuras krāsoju saknes reizi mēnesī un citreiz biežāk, apgriežu pēc vajadzības, citreiz reizi divos mēnešos. Mati man nav tik veselīgi kā varētu būt, ja nekrāsotu tik gaišus, bet tomēr esmu priecīga, ka man ir izdevies tos ataudzēt. Tavi mati ir ļoti skaisti! :) Tā ir rota sievietei, protams, katrai savs, bet es esmu tikai un par gariem matiem. Paldies Tev par Giveaway! Turu īkšķus! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tās sievietes, kuras krāso matus zina, ka saglabāt skaistus un veselīgus matu ir grūti. Tas prasa daudz rūpes. :)
      Paldies mīļš! ;) Veiksmi konkursā! :)

      Dzēst
  8. Ļoti interesants raksts! :) Ieinteresēji, lai arī es beidzot pamēģinātu Dove matu kopšanas līdzekļus! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man prieks, ka ieintriģēju! Man Dove patīk ar to, ka tas ir draudzīgas cenu kategorijas, bet ļoti karaliski rūpējas gan par maniem matiem un ķermeni, jo cik reizes esmu lietojusi, nu ne reizi neesmu palikusi nelaimīga pēc Dove produktu lietošanas :)

      Dzēst
  9. Man ļoti patika raksts, un arī piekrītu, ka tev piestāvēja gan gaišie, gan tumšie mati.
    Pati esmu balinājusi matus, apmēram gadu, bet tagad ataudzēju savu dabisko toni, ar ko pēc ilgām debatēm ar sevi esmu apradusi,haha :) garuma ziņā gan vienmēr esmu saglabājusi garus matus, jo man liekas, ka sejas tipam man īsi nepiestāvēs.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Manuprāt, Tev ļoti smuki izskatās Tava dabīgā matu krāsa, jo mati gaiši un āda gaiša :) Protams, Tev jau gari mati, noteikti atstāj cik ilgi gribas, jo kad nogriez tad saproti, ka garie laikam patika labāk, bet tad jau nedaudz pa vēlu, lai atgrieztu visub atpakal :D
      Lai gan, ja smuks griezums, kāpēc neriskēt un negriezt īsus? :) Dzīve taču ir viens liels eksperiments tik un tā :)

      Dzēst
  10. Vai 3 dāvanu komplektiņi jau izlozēti?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, ar uzvarētājiem jau esmu sazinājusies! :) Uzvarētāju vārdus var atrast bloga facebook lapā - ZandaLife :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan