TAG: Pirmā kosmētika

14.08.13

Uz šo TAG rakstu mani pamudināja My Beauty Blog autore, kas ieviesa ideju par to, lai mēs katra uzrakstām pēc savām domām to kosmētikas minimumu, ko vajadzētu meitenēm, kas tik tikko ir sākušas krāsoties.
Jāsaka, ka mūsdienās meitenes sāk diezgan agri krāsoties. Vispirms jau tāpēc, lai maskētu pūtītes un citas nepilnības, pēc tam jau lai izskatītos vecākas un vairāk pieaugušas. Atminos, ka es kādriez smējos par meitenēm, kas maskē katru pumpu, bet tagad savu dienu bez tonālā vai pūdera nemaz nespēju iedomāties. Pirmo reizi seju sāku krāsot 13 vai 14 gados, kas citām var likties diezgan agri, tomēr skropstu tušas es ilgi nelietoju. Mans ilggadējais acu un uzacu produkts bija Dzintars želeja.

Seja -

Pēdējā gada laikā man ir nācies daudz saskarties ar meitenēm, kurām ir tāda kā ar krevelēm pārklāta piere. Ja man viņu vecumā bija sīciņas pumpas pa visu pieri, tad tagad meitenēm ir izteiktas kreveles, bet ne no spiešanas vai griešanas, tā vienkārša tāda kā "infekcija", pumpu paveids.
Pie tādas sejas ir ļoti jāuzmanās ar dekoratīvās kosmētikas izvēli. Vispirms, ir jādodas pie ārsta, kas izrakstīs nepieciešamos medikamentus kopšanai un tad var domāt par dekoratīvo kosmētiku.
Lai kaut cik varētu vizuāli nomaskēt šo problēmu ir jāizmanto labi sedzošs korektors, jo lietojot tonālo krēmu tas problēmu neatrisinās ne cik. Jaunai sejai tomēr ir jāizskatās pēc iespējas dabīgāk, pat ja tiek lietota dekoratīvā kosmētika.
No korektoriem es ieteiktu lietot budžetam draudzīgos Catrice korektorus - tie labi sedz un ir pat pieejama korektoru palete, kas jaunai un problemātiskai ādai varētu ļoti noderēt.
Lai nostiprinātu korektoru un tas viss uz sejas turētos ilgāk iesaku lietot pūderi. Šajā gadījumā var lietot jebkādu, galvenais, ka tonis saskan ideāli ar sejas toni.

Sejas ādai, kurai nav šī problēma es ieteiktu sākt ar tonējošajiem mitrinātājiem, viegla pārklājuma tonālajiem krēmiem vai jaunpienācēju - BB krēmu.
Tonējošais mitrinātājs - Oriflame Very Me Peachy Me, kas ir mans jaunības favorīts. Tas sniedz ādai ļoti vieglu un starojošu efektu.
Tonālais krēms -Dzintars Hit tonālais krēms, kas pietiekami sedz un lieliski der jaunai ādai, kas mēdz būt jūtīga.
BB krēms - Catrice AllRound Foundation, kas sejai bez seguma dod arī viegli starojošas ādas efektu.

Jaunai ādai ir jāsaka kategoriski "nē" bronzeriem, jo tie dod klāt gadus.
Bet uz vaidziņiem var lietot vaigu sārtumu, kas ir jauneklīguma avots.
Galvenais atcerēties, ka vaigu sārtuma tonim ir jābūt ļoti dabīgām - maigi vēss rozā būtu pats ideālākais variants. Tikai jāatcerās viens: vaigu sārtums ir jāklāj uz vaigu ābolīšiem.
Pamācība kā šeit

Acis/uzacis -

Lai akcentētu jauneklīgas, diezgan brīvās uzacis ir jālieto bezkrāsainā uzacu želeja. Šeit opciju ir daudz, bet es ieteiktu Dzintars bezkrāsaino zeleju. Ja gribās uzacīm pieškirt kādu toni, tad mans favorīts, ko iesaku arī jums ir Catrice EyeBrow Filler uzacu tuša.

Skropstu tušas izvēle ir atkarīga no tā kādu efektu skropstām vēlās. Ja gribās labu apjoma pieškirošu tušu, tad ieteiktu Smoky Eyes no Maybelline, bet ja gribās, ko budžetam draudzīgu, bet labu ieteiktu Catrice tušas. Man tās loti patīk, jo nebirst un nesmerē.

Lūpas -

Principā lūpas ir tās ar kurām var spēlēties, bet ir arī robežas. Noteikti jāizvairās no tumšiem bordo, sarkaniem un citiem uzkrītošiem toņiem, jo tas dod klāt gadus. Kā arī, nevajadzētu sākt ar lūpu krāsu lietošanu, bet tā vietā izvēlēties lūpu spīdumus vai balzamus sārtos toņos.
Protams, ja nepatīk nekādi toņi uz lūpām, tad lūpas vajag kopt ar kādu balzamu.

Palīglīdzekļi -

Atkarīgs no tā vai pūderim ir komplektā spilvntiņš ar ko uzklāt pūderi vai nē, tie ir arī brīvi nopērkami veikalos Drogas, tomēr pie švammīšu un spilventiņu lietošanas ir jāatcerās tas, ka tie ir bieži jāmazgā, citādi netīrumi infekciju ievazās pa visu seju.
Vaigu sārtumam es ieteiktu vērts uzmanību uz Catrice otām, jo tās ir ļoti maigas un vaigu sārtumu uzklāj tieši tik cik vajag.
Otas vajag mazgāt regulāri, bet ar šampūnu, vēlams bērnu.

Es domāju, ka nav tāda konkrēta vecuma, kad drīkst sākt krāsoties, tomēr varbūt nevajag pārlieku agri, lai āda vēl paspēj pabūt jauna . Man škiet, ka kādi 15 vai 16 būtu ideāli.
 Ja man būtu iespēja vēlreiz būt jaunai  es varbūt būtu sākusi krāsoties vēl vēlāk, jo tas palīdzētu man ilgāk saglabāt ādu jaunu un svaigu.
Lūdzu, komentāros padalaties ar mani cik gados jūs sākāt krāsoties un kā jums škiet kurš būtu tas primārais vecums, kad vajadzētu sākt lietot pirmo dekoratīvo kosmētiku.

bučas
&z

12 comments:

  1. Lai gan ar kosmētiku esmu diezgan profesionlā līmenī, bija ļoti interesanti lasīt, daudz kur viedokļi sakrita;)
    Krāsoties sāku 10. klases sākumā, jo mainīju skolu un bija vieglāk uzsākt, lai gan visas meitenes jau sen lietoja kosmētiku. Lepojos:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Prieks, ka profesionālis novērtē manus pūliņus. :)
      MAn liekas, ka 10. klase taši ir tieši laikā, bet tagad Rīgas skolās meitenes krāsojas jau no 12 gadu vecuma, bet ne jau kā meitenes, kā jau sievietes - laineri, bronzeri utt.

      Dzēst
  2. sāku krāsoties 11 gadu vecumā, bet tonālo un laineri sāku lietot 13-14 gadu vecumā.
    ja man kādreiz būs bērns un tā būs meita - viņa kosmētiku nelietos līdz vismaz 15 gadu vecumam ;D nu vienīgi uz kādu ļoti īpašu pasākumu viņu uzkrāsotu.
    noteikti neiesaku to darīt tik agri kā es, jo jau tagad jūtu sava bērnības neapdomības ietekmi uz savu ādu.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es sev vienmēr arī tā saku, ka tā darīšu pret saviem bērniem, bet ja meitai patiks kosmētika, tad ļaušu lietot ar normu, kā to darīja mana mamma. :)

      Dzēst
  3. Tušu sāku lietot 15 gados, pirms tam bija lūpu balzāmi, ik pa laikam kāds spīdums. īpašos gadījumos vēl ēnas, bet ar tām es ārā negāju, man nepatika kā sanāca;D

    tonālo krēmu joprojām nelietoju, ja atrastu ideālo, tad varbūt lietotu. Ja atceros, uzlieku bb krēmu, bet no sejas produktiem kā tādiem, daudz maz regulāri konturēju vaigu kaulus, jo vaigu sārtumi man ne pārāk..

    AtbildētDzēst
  4. kosmētiku sāku lietot 13-14 gadu vecumā. sākumā tuša, lūpu balzāmi... es domāju, ka kosmētiku var sākt lietot kaut kur no 14 gadiem, izvēloties pareizos produktus jaunai ādai, tā neko sliktu nenodarīs ādai, ja to pareizi arī kops un, protams, makeup ir jānoņem katru vakaru neatkarībā no vecuma! ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Piekritīšu Tev, Alise! Ļoti svarīgi ir kā ādu kopj un tā būs atbilde uz to vai āda tik ātri novecos un vai maz viņai kas notiks. :)

      Dzēst
  5. Nu nezinu,Zanda, vai Tava āda šobrīd ir veca, kā pati izteicies savā rakstā...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav veca, piedošanu, nepareizi izteicos, tomēr tai jau ir cita vecuma grupa, nevis pusaudža problemātiskā āda. :)

      Dzēst
  6. Tagad man ir 18 gadi un vēljoprojām neesmu sākusi lietot kosmētiku, ne tušas, ne ēnas ,ne tonālos nelietoju

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan