Ķermeņa ādas kopšanas produkti ziemā

22.01.17

Ziema ir ir pārbaudījums visiem ādas tipiem, pat kombinētai un taukainai, jo neatkarīgi no ādas tipa, auksts laiks prasa īpašas rūpes. Ir būtiski ne tikai mainīt kopjošos produktus matiem un sejas ādai, bet arī ķermenim. Ir nepieciešamas bagātīgās tekstūras, lai aukstumā ādu pasargātu aizsargkārtiņa, gluži kā to dara cepure vai cimdi. Esmu atlasījusi trīs ķermeņa kopjošus produktus, kas ziemas aukstumā rūpēsies ne tikai par to, lai āda būtu mitrināta un pabarota, bet arī, lai būtu maiga un samtaina. Netieši pat sanāca, ka visi trīs produkti ir Latvijā ražotu zīmolu produkti, kuriem mēs noteikti varam uzticēties, kad runa ir par mūsu platuma grādu ādas kopšanas īpatnībām un nepieciešamībām.
Tā kā āda tiek pakļauta straujām temperatūras maiņām no silta uz vēsu, un otrādi, tas spēcīgi sakairina ādu, kas visbiežāk izpaužas apsārtumā, sausumā un jūtīgumā. Šajā rakstā manis piedāvātie produkti ir īpaši paredzēti, lai rūpētos par to, ka āda ir pabarota, mitrināta, aizsargāta un maiga.

Mara Naturals dušas želeja /vannas putas "Rabarbers"* (~15 €)
Pieļauju domu, ka daudzi no jums vēl nav dzirdējuši par šo jauno zīmolu - Mara Naturals. Tas tāpēc, ka zīmols ir pavisam, pavisam jauniņš ar kuru pati iepazinos vien novembra beigās. Zīmols, kas piedāvā dabisku kosmētiku, ar dabiskām izejvielām, kas ir draudzīga pat vegāniem. Visādā ziņā, ļoti foršs Latvijas zīmols, kas man patīk jau iepakojuma dēļ vien.
Mara Naturals dušas želeja/vannas putas ir īpaši paredzētas jūtīgai ādai. Katru reizi, kad lietoju šo dušas želeju drēgnajos ziemas vakaros, priecājos par superīgo bērnības aromātu - rabarberu kompotu.
Lietojot dušas želeju kopš novembra beigām, esmu piefiksējusi, ka mana āda patiešām jūtas mitrināta un piepildīta. Protams, es smērēju ķermeņa krēmu vai eļļu, kā kuru reizi, tomēr ja nesmērētu, nekas traks arī nebūtu, jo liekas, ka Mara Naturals dušas želeja neizvelk visu mitrumu no ādas laukā, pat ar visu to, ka mazgājos diezgan karstā ūdenī, un kā zināms, karsta ūdens duša no ādas izvelk mitrumu ātrāk pat nekā saules karstums. Dušas želeja pēc tekstūras liekas tāda plāniņa, tomēr uzputojot pārvēršas jau par biezākām un bagātīgākām putām.
Lai uzzinātu vairāk par zīmolu, iesaku piesekot Facebook lapai, jo mājas lapa pagaidām ir izstrādes procesā.

MOSSA Firming + Repair nostiprinošs ķermeņa krēms ar antioksidantiem* (~10€)
Ir lietoti daudzi un dažādi krēmi/losjoni un eļļas, taču jums atklāšu vienu savu dīvainību, kas neļauj lietot kuru katru ķermeņa zieķi. Redziet, man galvā strādā tāds princips, ja reiz es attīru kā nākas visas poras, tad kāpēc tajās tīrajās porās atpakaļ jāsmērē kaitīgās vielas.. Tas man tik ļoti neliek mieru, ka vairāk kā gadu vispār pēc dušas izvairījos lietot jebkādus krēmus vai eļļas.
Toties, kad redzu, ka produkts ir daudz maz draudzīgs, un ja vēl pietam, domāts mūsu platuma grādu cilvēkiem, tad šaubas pagaist, jo vienkārši uzticos pašmāju ražotājiem un vielām, kas tur tiek liktas iekšā.
MOSSA nostirpiniošais ķermeņa krēms ar ziemeļu superogu - dzērveni ir lielisks ar to, ka ne tikai mitrina un baro ādu, bet palīdz vienlaicīgi saglabāt arī ādai tonusu un vitalitāti. Uzklājot uz ādas MOSSA ķermeņa krēmu, rodas neliela atvēsinoša sajūta, bet tā ir ļoti minimāla, ka nav jāsatraucas par pārlieku kņudināšanu/vēsināšanu. Krēmam ir ļoti patīkams, salīdzinoši neitrāls aromāts, kas atgādina piparmētru un dzērveņu maisījumu. Klājot liekas, ka krēms ir biezs un pārāk bagātīgs, bet atliek uzsmērēt uz ādas, kā jau pēc mirkļa nav ne miņas no treknā krēma. Tas ļoti ātri sasūcas ādā. Ar visu to, ka konsistence ir vidēji bieza un uzklājot veidojas baltas švīkas, krēms absorbējas teju tūlītēji, un locītavu vietās neatstāj treknu un nepatīkamu kārtu.
Ļoti patīk, ka pēc lietošanas āda ir ļoti maiga, tai ir patīkami pieskarties, un var just liegu ķermeņa krēmu aromātu vēl arī nākošajā dienā. Noteikti turpināšu lietot visu ziemas periodu līdz pat pavasarim.

MÁDARA Soothing dezodorants (12.50 €)
Ziemas periodā ir ļoti būtiski arī padomāt vissensitīvāko ķermeņa zonu - padušu ādu. Liekas, ka mazsvarīgi, tomēr ziemas periodā vairāk jādomā par ne tikai jaudīgiem dezodorantiem, kas mums ļaus justies komfortabli, bet arī tādiem, kas arī mitrinās un balansēs. Lūk, tieši rudenī iznākušais
MÁDARA jaunums dezodorants-rullītis ir īpaši paredzēts, lai mitrinātu un nomierinātu sausu padušu ādu. Kā apgalvo ražotājs tā sastāvā nav alumīnija sāļi, par ko es tikai priecājos, jo kā sāku no tiem izvairīties, redzu un jūtu ievērojamu atšķirību.
Dezodorantam ir diezgan delikāts un augu maisījumam līdzīgs aromāts. Salīdzinot ar iepriekšējiem Madara dezodorantiem, šim ir ļoti patīkams aromāts. Nav tik zaļš vai skābbarībai līdzīgs.
Uzklājot uz ādas, dezodorants tiešām jūtas kā viegls krēms, kas dienas laikā labi veic savus uzdevumus. Diemžēl ierastās, aktīvās vai ļoti aktīvās ikdienas gaitās tas pavisam nebūs īstais palīgs, jo nespēj pildīt savas funkcijas, bet mājas režīma lietošanai, pagaidām šis ir pats jaukākais, ko esmu atradusi. Ļoti delikāti aizsargā un pateicoties augu esenču kompleksam regulē arī aromātu. Neteikšu, ka šis ir pats labākais dabiskais dezodorants, bet kā jau minēju, slinkajiem mājas brīvdienu brīžiem, šis man pat ļoti patīk.

---
Lai laisks un patīkams svētdienas vakars!

4 komentāri:

  1. Man ljoti patik tas stils kaadaa Latvieshu brendi veido savus produktus, gan pardomats dizains, gan sastavs, gan aromats. Dzeervenju kreemu noteikti veletos izmeginaat, kaut vai tikai aromaata deelj.

    Anete,
    lapoudreblog.blogspot.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, kaut kā tiešām LV zīmoli domā, lai ir šī solidarizēšanās un emocionālā piesaiste ar mūsu dabu un etnogrāfiju. Labi latiņa pacelta. :)
      Dzērvene tā tiešām tāda ziemeļnieku oga, ko laikam uz siltākiem reģioniem vairs nekur neatradīs, un kur vēl ādas kopšanas produktus :)

      Dzēst
  2. Man arī ļoti patīk Mossa ķermeņa losjons :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kaut kā sākumā pa zemu novērtēju, bet tiešām ir ļoti labs :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan