Sejas "cepšana" ar birstošo pūderi

26.04.16

Vārdus "baking" un "cooking", kas latviski tulkojami kā "cepšana", mēs pirmo reizi plašākā sabiedrībā sākām dzirdēt pagājušajā gadā, bet kas tas ir īstenībā un kāpēc šī tendence ir tik aktuāla, sāk saprast īsti laikam tikai šogad. Vismaz pēc sevis spriežot man vajadzēja laiku, lai saņemtos pamēģināt jauno "izgudrojumu". Šajā rakstā es apkopošu visu, ko zinu par sejas "cepšanu", savu pieredzi un galveno atbildi - kāpēc tas ir tā vērts?
Tātad, daži punkti par pirmsākumiem. "Cepšanas" pirmsākumi ir meklējami no Drag Karalieņu (ang. drag queen) šovu grimiem, kas prasīja milzum lielas pūles, lai tas vairāku stundu garumā izskatītos nemainīgi un neizceltu nevienu grumbu, porainu ādu, rētas vai līniju, jo kā mēs zinām vīriešu sejas āda ir nedaudz raupjāka, kas rada papildus tekstūru un līnijas sejā, bet Drag karalienes sejai ir jāizskatās kā fotošopētai. Nu kā jau karalienēm!

Pēcāk šo tendenci ienesa Kima Kardašjana Vesta (Kim Kardashian-West), kas bija pat cietusi vairākas reizes neveiksmi izmantojot pa daudz HD pūderi, kas rezultējās ar baltiem pleķiem. Kā jau minēju ļoti no svara ir pūdera izvēle, tāpēc noteikti neiesaku lietot HD pūderus, kas izveidos tikai reversu efektu. Pēc idejas "cepšana" ir sava veida sejas transformācija un koriģēšana, ko tas papildus arī izgaismo ceptās zonās.
avots
Tātad, lietas, kas nepieciešamas, lai ceptu seju:

  • caurspīdīgs birstošais pūderis, kas nav gaismu atstarojošs, lai fotogrāfijās ar zibspuldzi nerada baltus plankumus. Es izmantoju tikai Coty Airspun un Laura Mercier Loose Setting Powder pūderus. Šoreiz lietoju Airspun.
  • sūklīti, kas pirms lietošanas ir samitrināts
  • vidēja līdz liela pūdera otu, lai pēc cepšanas noņemtu lieko nost
  • otu ar asu malu, kas ļauj veikt asu "cepšanu" vai līniju akcentēšanu.


Tālāk seko soli pa solim kā es cepju seju ik dienas, un tas ir mainījis manu kosmētikas uzklāšanas rituālu līdz nepazīšanai, jo esmu aizmirsusi, ko nozīmē, ka tonālais krēms vai konsīleris sēžas rievās, vai uz zoda kosmētika pazūd jau pēc pāris stundām un citām lietām, kas neļauj justies laimīgi visas dienas garumā.

Uzklāju ierasto ikdienas tonālo krēmu ar lielu kabuki stila otiņu. Jau var redzēt zem acīm, ka tonālais krēms ir sasēdies.

Lai izgaismotu sejas centru un akcentētu sejas ovāla formu, uzklāju konsīleri un sapludinu izmantojot samitrinātu sūklīti.

Uzreiz, tik tiešām, uzreiz ņemu pie rokas Coty Airspun birstošo pūderi (caurspīdīgu), kamēr nekas nav sasēdies rievās, pavirši, lielā daudzumā, kas ir galvenā atslēga, uzklāju pūderi.

Zemāk mana smieklīgā seja ar pūderi. Ārzemēs dāmas cepj tikai zem acu zonu, pieri un zodu, bet es cepju praktiski visu sejas centru, jo T-zona dienas laikā kosmētika "apēd" nežēlojot. Es pat klāju uz acu plakstiņiem, jo tas neļauj nekam sasēsties rievās visas dienas garumā. Tā galvenā idejakāpēc notiek šī "cepšana" ir tāda, ka pūderis sajaucoties ar ādas siltumu, neļauj konsīlerim sasēsties rievās, bet notur vienmērīgā pozīcijā pat mirkšķinot acis un kustinot sejas muskuļus.
Pēc plakstiņu piecepšanas, man pat vairs nav jāuzklāj acu ēnu bāze, jo es 12 stundas varu bez raizēm staigāt matētiem acu plakstiņiem, kas iepriekš bija neiespējami bez bāzes. Galvenie nosacījumi - darīt to tik ātri kamēr nekas nav sasēdies rievās un nežēlot pūderi, kas noteikti būs sabiris uz drēbēm pēcāk.

Kamēr seja "cepjās", es parasti iekrāsoju uzacis vai sejas kontūru iezīmēju, kas tikai akcentē kopējo rezultātu, bet šoreiz es vienkārši nogaidīju aptuveni 5 minūtes un viss. Man ir pieticis pat ar 3 minūtēm, bet ideālais variants ir 5 līdz 10 minūtes, tad efekts būs ideāls. 
Pēc šīm 3, 5 vai 10 minūtēm, ar pūdera otu noslauku visu lieko nost, un pat zemāk jau var redzēt, ka pēc cepšanas uz sejas praktiski nav redzama neviena līnija vai grumba. Protams, dienas laikā nedaudz iesēžas, bet seja izskatās kā nofotošopēta un pēc sajūtām gluži kā samts.

Ja sanāk bronzeri uzklāt nedaudz zemāk kā vajadzēja, tad ar otu kurai ir tā asā un taisni nogrieztā mala, var veikt "tīrīšanu" vai asāku iezīmēšanu, kas radīs vēl precīzāku izskatu. Vienkārši šo taisnā griezuma otu iemērcam pūderī un uzreiz iezīmējam vēlamo līniju. Var tīrīt ar to pašu pūkaino otu uzreiz nost, kas tikai veiks līnijas iezīmēšanu vai piecept, kas palīdzēs arī kosmētikai šajā zonā labāk noturēties, un vizuāli padarīt seju vēl šaurāku.

Lūk, kopējais rezultāts pēc "cepšanas" un konturēšanas. Var redzēt, ka sejas āda izskatās kā blurēta, kas liek tikai papildu priecāties par cepšanas lietderīgumu.

Tā kā man no dabas ir paveicies ar ovālu sejas formu, kas var tikt un var arī nebūt koriģēta, es kādu laiku atpakaļ iepazīstināju arī savu draudzeni ar "cepšanu" un tagad viņa arī seju cep katru dienu, jo viņai ir cita problēma - lai arī āda ir sausa, viss salien rievās, un tieši cepšana to novērš. Zemāk var redzēt kā mēs ar cepšanu nedaudz transformējām un "iezīmējām" sejas vaibstus un fiksējām acu zonu, lai nesēžas konsīleris rievās. Efekts bija vairāk kā šokējošs, jo seja izskatījās pilnībā citādi, konsīleris perfekti un vienmērīgi atradās uz ādas, un kosmētika noturējās visa vakara garumā bez izmaiņām.

Es zinu, ka sejas "cepšana" ne visiem iet pie sirds, bet to es noteikti ieteikšu visām, kuras cieš no taukainas vai kombinētas ādas, kad jau pēc pāris stundām tonālais krēms ir pazudis vai notecējis, vai vienkārši visi krēmveida produkti sēžas mīmikas rievās. Tām, kuras dejo, dzied un uzstājas, jo tas ne tikai vizuāli tranformē un maina vizuālo izskatu, bet pat prožektoru gaismā liek izskatīties uz 10 ballēm. Jebkurā gadījumā, ja jums ir perfekta āda, nekas tāds nav vajadzīgs, bet uzreiz varu pateikt -ļoti atkarību radoša nodarbe, jo es vairs nespēju iedomāties savu ikdienu bez "cepšanas".

Mani secinājumi, kāpēc tas ir tā vērts:

  • kosmētikas noturība paildzinās vismaz par 70%
  • pēc cepšanas, visi pārējiem pūdera veida produkti klājas vienmērīgi un perfekti
  • konsīleris nesēžas mīmikas līnijās
  • nav jālieto acu ēnu bāze
  • cepjot plakstiņu, pūderis pārklāj arī skropstas, kas kalpo kā bāze arī zem tušas, lai skropstas izskatītos biezākas
  • pēc cepšanas seja izskatās kā apstrādāta ar blur rīku Photoshop programmā

Ja jums ir kādi jautājumi, droši jautājiet, jo par cepšanu varētu runāt ilgi un padziļināti. 
Kādas ir jūsu domas par sejas "cepšanu" un vai, jūsuprāt, tas ir tā vērts?

26 komentāri:

  1. Lieliski :)
    Vai Tavus minētos pūderus var nopirkt arī Latvijā?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nē, diemžēl Latvijā neviens nav nopērkams. Laura Mercier es sūtīju caur Beauty Bay, bet tur jau kādu laiku tagad vairs nav šī zīmola, bet Coty Airspun, kas ir daudz lētāk, pirku Beauty Joint mājas lapā :)

      Dzēst
  2. Tagad varu sev kost pirkstos, ka nenopirku to Laura Mercier pūderi, kad bija iespēja. Es neatceros vai man teici, bet, kur tu dabūji Coty Airspun pūderi ar ko šeit cepi?

    Es savulaik cepu, bet tādā vairāk Amerikāniskā garā - zem acīm, kontūras, pieres vidus daļu, bet pēc pēdējās neveiksmīgās cepšanas reizes, kad bildējoties ar Patric Star es izskatījos pēc baltas lapas es to visu cepšanas padarīšanu pārstāju darīt. Tagad ikdienā pārsvarā tikai satīru un uztaisu izteiksmīgāku kontūru.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Zini kā, Laura Mercier ir tiešām perfekts pūderis, jo tas ir kvalitatīvs, ultra smalks, bet cepšanai efektu vienādu sniedz arī Coty Airspun. Es būšu jau drīz izlietojusi Laura Mercier un tas man liek domāt vai tiešām tas ir tik nepieciešams ikdienas cepšanai. Jā, uz pasākumiem, jā, bet man ir žēl ikdienā tik lielos kvantumos viņu patērēt, tāpēc Airspun ir tādā ziņā labāks.
      Coty Airspun pirku Beauty Joint mājas lapā. Piegāda ātra, 10 dienas, tik vienīgi shipping samērā liels :(

      Acīmredzot tas pūderis ar ko cepi Amerikā, bija gaismu atstarojošs un pie lielās gaismas plūsmā, vizuāli izbalināja seju. :(

      Dzēst
  3. Par pūderiem- vai der arī kādi no lētā gala - Essence, Catrice?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par essence nezinu, bet biju iepriekš lietoju Catrice Prime and Fine birstpšo pūderi un jau tad vairāk uzklājot tas pie zibspuldzes sejas ādu balināja, tāpēc man būs grūti atbildēt. Es biju meklējusi Latvijas veikalos birstošos pūderus, kas varētu derēt, bet līdz šim tie ir bijuši nesekmīgi pūliņi. Patiesībā jau Coty Airspun ir ļoti lēts pūderis, jo maksā zem 9$, bet tilpums ir 65 g, kas ir nenormāli daudz ;)

      Dzēst
  4. Šis viss man personīgi ir jau zinām, bet paldies par informāciju, kādai tas noteikti noderēs. :))

    Tevis iedvesmota es laikam došu beidzot otru iespēju "cepšanai" un pamēģināšu to vēlreiz, jo pēc pirmās reizes galīgi nebiju apmierināta un kopš tās reizes neesmu vairs atkārtojusi cepšanu. :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Kā nozares pārzinātājam, protams, un šeit nekas nav arī tāds sarežģīts, bet man liekas, ka šis temats ir nomests novārtā un neviens īsti Latvijas beauty sfērā nav runājis, atšķirībā no strobing tehnikas par rakstīja visi un visur, tāpēc, domāju, ka noteikti ir cilvēku grupa, kam cepšana interesē :)

      Es cept sāku tikai Laura Mercier pūderi, jo sapratu, ka manis esošie birstošie tikai uztaisīs reversu efektu, tāpēc laikam var tikai piemetināt - no svara ir kāds pūderis tiek lietots :) Sākumā man arī īsti nepatika un nesapratu to stāstu, jo cepu pūderi klājot ar otu, bet atšķirība nebija nekāda līdz izmēģināju uzklāt ar sūkli, un tas pavēra citas iespējas un rezultātu :)

      Dzēst
  5. Sveika!

    Bet seju var cept tikai un vienīgi ar birstošo pūderi? Man, piemēram, ir essence stay mat finishing kompaktais pūderis, bet ar to jau laikam šādu cepšanu nepanāksi. Mana problēma ir acu zona, kur daudz rieviņas.:) Paldies Tev! Ļoti noderīgs raksts!

    Anna

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Sveika, Anna!

      Jā, diemžēl cepšanas efektu var panākt tikai ar birstošo pūderi, jo tā kā tas ir lielā daudzumā, tas nemainīgā stāvoklī nofiksē konsīleri, bet presētie pūderi tikai ar vieglu kārtiņu nosegs acu zonu, tāpēc nekas neizdosies. Es kādreiz lietoju tikai presētos, bet atšķirība bija vien pāris stundās, jo dienas vidū, viss bija rievās jau :(

      Dzēst
  6. Paldies par atbildi! Jāiegādājas birstošais pūderis un noteikti jāizmēģina! Starp citu - catrice lapā redzēju, ka visu mīļotajam catrice Liquid Camouflage konsīlerim ir parādījies vēl viens gaišāks tonis, tikai Latvijā pagaidām nekur neesmu redzējusi. Visām meitenēm, kurām ļoti gaiša seja, tas varētu noderēt. Man ļoti patīk šīs produkts, tikai 01 tonis vēl arvien bija pa tumšu.
    Te būs links, kur ieraudzīju gaišāko toni: http://www.catrice.eu/lv/produkti/seja/korektors-un-maskejosais-zimulis/detalas/product/liquid-camouflage-005.html

    Anna

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Anna, man ir vienmēr tas prieks atbildēt un sazināties, jo tā ir kā tāda "virtuālā" draudzība, kur mēs sarunājamies, komunicējam un izklaidējamies runājot par kosmētiku :) Tik trūkst mīkstu dīvānu, vīna pudeles, foršas mūzikas vai romantiskas filmas fonā :)

      Tā patiesi ir lieliska ziņas par Catrice konsīleri! Jātur īkšķus, kas Latvijā arī būs ^^

      Dzēst
  7. cik es esmu mēģināusi nesmuki saiet krunciņās pie acīm :((

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Arī man tā ir bijis, bet tas nozīmē, ka ir jāskatās uz augšu, lai neizveidojas līnijas, un ātri jācepj ;) Tā ir sava veida izklaide, kas prasa ātru rīkošanos :D

      Dzēst
  8. Pati tehnika ir ļoti veca. Agrāk to vienmēr izmantoja teātra un skatuves grimiem. Es galīgi neteiktu, ka tā ir ikdienas tehnika - baigā pārslodze sanāk sejas ādai, turklāt arī ar pūdera izvēli jābūt uzmanīgam. Jābūt ļoti kvalitatīvam produktam, ļoti smalka maluma, savādāk izskatīsies pēc miltu sejas :) Es parasti šādai tehnikai izmantoju Ben Nye banana powder, ka starp citu ir arī Tevis ieliktajās Kimas bildēs. Pareizi rakstīji par HD pūderiem. Tie šādām izdarībām gluži nederēs. Vispār, efekts uz Tevis izskatās ļoti gaumīgi, tiešām.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, es pieļauju domu, ka tā ir ļoti veca, jo no kaut kurienes tak to ņēma arī drag karalienes un noteikti tas varētu būt teātris. Nebrīnītos, ja tas nāktu pat no Austrumu kultūras, kur teātris un tā grims iz kulta padarīšana :)

      Zini kā, es iepriekš katru dienu, pat citreiz vairākas reizes dienā, klāju un staipīju līdzi presēto pūderi, un man liekas, ka tā ir milzīga pārslodze sejai, tāpēc manā gadījumā, no rīta vienmēr uzklāt pūderi un lieko noņemt nost, tā, kas vairs nav jāatsvaidzina, noteikti tikai atvieglo manu ikdienu un arī seju pašu :)

      Ja runā par kvalitāti, tad noteikti Laura Mercier pūderis ir katra centa vērts, jo tik smalku malumu, kas smalkāks par par miltiem uz trešdaļu, neesmu lietoju iepriekš. Ben Nye ir klasika, bet tagad šāda tipa produkti ir daudz vairāk. Airspun ir ļoti līdzīgs Laura Mercier, bet tas ir nedaudz blīvāks, bet efekts un lietošana ir vienāds, nekas nesanāk līdzīgs kā miltu sejai :D
      Paldies :)

      Dzēst
  9. Ohoo, seja patiešām izskatās kā pēc datorapstrādes!
    Bet vai pēc uzklāšanas nav ļoti smaga sajūta, sevišķi ap acīm? Labprāt pamēģinātu šo cepšanu, bet man jau daudzi tonālie liek justies kā ar ģipsi uz sejas..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Fotogrāfijā vēl jārēķina tas, ka arī kameras un ārējā zibspuldze seju nedaudz citādi parāda kā dzīvē :)
      Par citiem man būs grūti pateikt, bet personīgi man nav nekādas smagas sajūtas, jo principā konsīleris paņemt tik daudz produkta cik viņam vajag. Tas ir tā pat kā uzklāt trīsreiz vairāk presētā pūdera un lieko noņemt nost, tāpēc noteikti nav smagas sajūtas. Protams, BB krēmus būs grūtāk piecept, un ja ikdienā iecienītas praktiski zemas sedzamības tonējošās bāzes bez pūdera, tad sajūtas būs atšķirīgas, pavisam noteikti :)

      Dzēst
  10. Paldies, paldies par izsmeļošo rakstu! Nešaubos, ka šis izraisa atkarību, jo rezultāts fantastisks! Nu gluži kā ar visu citu kosmētikas ziņā - ja labs, tad nekas neapturēs tehniku/produktu lietot ikdienā.

    Brigita
    www.brigitadambe.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vienmēr laipni dalīties ar produktiem un pieredzi, kas man noder un noteikti var citiem arī palīdzēt :)

      Dzēst
  11. Šo jau sen esmu mēģinājusi:) Man liekas, šī tehnika vairāk der bildēm nekā dzīvei. Varbūt man tā liekas, tāpēc kā neesmu pieradusi sevi tā redzēt..

    Tev ļoti forši sanāca :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es šo tehniku jau arī zinu kādu laiku, tomēr īsti mēģināt un darīt saku tikai nesen. Laikam es nevarēšu piekrist par to, ka tas ir bildēm, jo tiem kam ir taukaina, kombinēta āda kam grimu apēd ātrāk nekā tiek līdz pusdienas pārtraukumam, šī metode ir izcils palīgs :)

      Dzēst
  12. Jā, ir dienas, kad savu seju arī "cepu", bet nedaru to regulāri, jo tas ir diezgan messy process. :D
    Efekts man ļoooti patīk un nav jāuztraucas par to, ka seja paliks ļoti taukaina dienas laikā, kas ir mana vislielākā problēma.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ķēpīgs process, tas tiesa, bet vismaz labi, ka šos abus pūderus, kurus lietoju viegli nopurināt nost un nepaliek pēdas uz drēbēm :)
      Lūk, par to es arī esmu tādā sajūsmā, ka seja dienas laikā ilgāk saglabājas normas robežās!

      Dzēst
  13. Paldies! Nezināju par to iepriekš :€

    AtbildētDzēst
  14. Kāpēc HD pūderis neder šim nolūkam? Es lietoju Make up for ever HD birstošo pūderi, tad to nevaru izmantot, piemēram, tikai zem acīm, jo tur visvairāk viss sasēžas?

    AtbildētDzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan