Bišu produkti un lūpu balzami: Nuxe pret Stenders

22.03.16

Ja nemaldos, plašajā pasaulē bišu produktu lietderīgās īpašības ādas kopšanas kosmētikā sāka izmantot visai pasen, un ne velti - medus ir fenomenāls dabas produkts, ja drīkstu to tā saukt, kas palīdz sadziedēt un atjaunot ādas bojājumus. Sausas lūpas, tiešām ir bojājums, jo tās plaisā, sūrst un sāp. Pēdējā laikā, man ir sanācis izmēģināt divus lūpu balzamus ar biškopības produktiem sastāvā un nolēmu salīdzināt kurš no tiem uzdevumu veic labāk. Mūsu pašu Stenders vai citviet pasaulē jau zināmais - Nuxe.
Tātad, ko es parasti gaidu no lūpu balzama? Lai tas ir mitrinošs, diezgan bagātīgs un noturīgs. Tomēr, pats svarīgākais faktors, lai tiešām sausums un plēkšņošanās pazūd ne tikai uz pāris stundām, bet vispār. Man personīgais pārbaudes tests ir uzklāt balzamu uz nakti, lai noteiktu kurš labāk nakts laikā spēj atjaunot lūpas, lai no rīta būtu maigas un mīkstas (tā vispār drīkst teikt?).
Līdz šim viens no maniem favorītiem ir bijis Nivea Men lūpu balzams, kas apvienoja visu nepieciešamo. Lai gan tas ir vīriešiem paredzēts produkts, man tas kalpoja līdz šim ideāli, tikai iestājās apnikums, ka laikam bija laiks izmēģināt citus.

Nuxe Reve de Miel Stick lūpu balzams (7.45 €)
Ļoti mitrinošs lūpu balzams, kas darbojas, lai aizsargātu un nomierinātu sausas vai sasprēgājušas lūpas. Satur medu, saulespuķu ekstraktu, makadamijas riekstu eļļu, miežu ekstraktu, argana eļļu un šī sviestu, kas rūpēsies, lai lūpas saņemtu tikai visefektīvāko atjaunošanu.
Pirmo reizi lietojot sapratu, ka laikam nebūs labas attiecības, jo tas bija ciets un nebija iespējams salīdzinoši biezā kārtā uzklāt, bet palietojot ilgāk, tas atkusa un uz šo brīdi klājas krēmīgi. Pēc tekstūras, vidēji biezs balzams un noteikti patiks katrai, kura mīl zem lūpu krāsām lietot lūpu balzamu. Nav pa krēmīgu un smagu, bet tieši ideāli, lai būtu bāzes produkts, kaut kam nedaudz sausinošākam (piemēram, matētai lūpu krāsai). Lietojot aukstajā laikā pamanīju, ka balzams gluži sacietē un neklājas vienmērīgi, līdz ar to noturība nebūs tā, kas šo produktu ceļ saulītē. Toties saulītē šo produktu var celt aromāta ziņā, jo tas smaržo pēc patīkama citrusa.
Lietojot diendienā, no rīta līdz vakaram, varu apgalvot, ka nekas wow tas nebūs. Tas ir mitrinošs, pilnīgi noteikti, tas ir diezgan bagātīgs, bet nav ilgnoturīgs, jo pēc stundas tas vairs nebūs jūtams. Un, īsti nekādu atjaunošanu tas arī neveic. Atkārtošos - ikdienas balzams, ko staipīt līdzi kabatā un uzklāt katru mīļu brīdi.
Neesmu lietojusi oriģinālo bundulītī, bet pieļauju, ka tas būs pavisam atšķirīgs no stick versijas.

Stenders Royal Jelly lūpu balzams ar bišu māšu peru pieniņu* (7.90 €)
Intensīvi kopjošs lūpu balzams ar dziļi mitrinošu iedarbību, bagātināts ar bišu māšu peru pieniņu, prīmulas, naktssveces un mango augļu ekstraktu. Tas ilgstoši aizsargā tavas lūpas, novēršos sausuma sajūtu, padarot tās gludas un piešķirot pievilcīgu spīdumu.
Vispirms vēlos minēt, ka Royal Jelly ir pavisam jauna sērija no Stenders par kuru man ir pozitīvs iespaids, bet par pārējiem sērijas produktiem atsauksme būs vēlāk. Stenders lūpu balzamam ir patīkams un ergonomisks tūbiņas iepakojums, kas ir ne tikai parocīgs lietošanā, bet arī gaumīgs savā vienkāršībā. Ja Nuxe smaržoja pēc citrusa, tad Stenders pārsteidza pat mani, jo neesmu saldu aromātu cienītāja, bet šis bišu māšu peru pieniņa aromāts burtiski apbur. Un es nepārspīlēju. Piemetināšu par aromātu, ka uzklājot balzamu uz lūpām, aromāts "nesēž" degunā, tas patiesībā vispār vairs īsti nav jūtams.
Brīdī, kad balzamu uzklāj uz lūpām, var just, ka tas ir viegli staipīgs (gluži kā medus) un vidēji biezas konsistences. Uzklājot uz lūpām tas pieķeras kā gels, bet pēc sajūtām tas nebūs mākslīgs vai smagnējs, tieši pretēji - sniedz patīkamu spīdumu (kā ražotājs solīja) un viegli kņudina. Ir patīkami saberzēt lūpas vienu pret otru, jo siltumā pakūstot balzams paliek šķidrāks. Mīnuss, tas ir vēl nenoturīgāks kā Nuxe, jo jau pēc stundas vairs vispār nav jūtams un sāk sausināt lūpas. Lietojot uz nakti, no rīta tas nesniedz ilgtermiņa efektu, tāpēc arī var ievietot kategorijā - ikdienas balzams, kuru nēsāt līdzi kabatā, lai ik pēc pāris stundām uzklātu no jauna.

Ja jāsalīdzina, kurš labāks, tad šie abi ir diezgan līdzīgi savā izpildījumā un paliksim pie neizšķirta rezultāta, jo lai arī vienam iepakojums skaistāks un parocīgs, otram atkal kopjošās īpašības, lai arī nav izcilas, ir labākas nekā otram, kas izlīdzina kopējo rezultātu. Kopjošās īpašības labākas Nuxe, ar visu to, ka nav izcilas, bet par iepakojumu un izdomu triumfē mūsu pašu Stenders.
______________________________________________________________________
Nuxe iespējams iegādāties aptiekās un internetveikalos, Stenders - zīmola veikalos
Vairāk informācijas - Nuxe (mājas lapa, facebook), Stenders (mājas lapa, facebook)


produkts, kas atzīmēts ar * ir testa produkts piešķirts no uzņēmuma pārstāvjiem, bet tas nekādā veidā neietekmēja manu viedokli

4 komentāri:

  1. Lai arī Tava atsauksme nebija īpaši cildinoša Stenders balzamam, bet iekrita prātā tas apraksts par tekstūru, tāpēc šodien nopirku. Neesmu vēl mēģinājusi, bet paldies tik un tā, jo atsauksme lika vismaz saprast, ko varu sagaidīt :)

    Elīna

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es rakstu atsauksmēs tieši to, ko arī domāju, tāpēc katram pašam paliek individuāla izvēle - pirkt vai nepirkt. :)
      Runājot par Stenders balzamu, konsistence viņam tiešām ir interesanta.

      Dzēst
  2. Pēc savas pieredzes varu teikt, ka Nuxe tūbiņā un Nuxe bundulītī ir gandrīz divi atšķirīgi produkti. Tūbiņa tiešām ir parocīgāka uzklāšanai ikdienas steigā, bet bundulītis dara brīnumus sausām, nomocītām lūpām. Kā pirms gulētiešanas uzklāj, tā vēl no rīta tas ir nedaudz jūtams. Silti iesaku kādreiz izmēģināt! :)

    Vanda | The Late Latte

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Palasot atsauksmes ārzemju blogos, arī to pašu secināju - ka divi dažādi produkti. Gribēju oriģinālu, bet uz to brīdi bija jau izpirkts. Kad šis beigsies, laiks būs otru mēģināt :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan