Matu kopšana ar eko kosmētiku - Lovea

22.02.15

Līdz šim esmu lietojusi divu kategoriju matu kopšanas produktus - pilnus ar naftas izejvielām un aptieku sortimenta pārstāvjus, jo mati man ir tik kaprīzi cik vien iedomājams. Ik pēc vairākiem mēnešiem tie prasa kaut ko citu un man vienmēr jābūt gatavībā sniegt tiem nepieciešamo. Pirms gada mijas novēroju, ka mati sāk niķoties un nepieņem nevienu no iepriekš minētajām kategorijām, tāpēc palīgā nāca šie produkti no Lovea, kas matu stāvokli uzlaboja. Uzlabojās ne tikai galvas ādas stāvoklis, bet arī matu kvalitāte un šķiet mati arī labāk cīnās pret nelabvēlīgo matu sezonu - ziemu. 
Pieļauju domu, ka daudzām Lovea varētu būt jau zināms zīmols, jo tas jau kādu laiku ir brīvi pieejams eko veikalos un arī Stockmanā, kur šim zīmolam ir laba piekrišana. Tomēr es pastāstīšu nedaudz vairāk par šī franču zīmola filozofiju, ja neesat pazīstamas ar šo zīmolu, tieši tā pat kā es nebiju pirms tam.
Mani kā normālai ikdienā naftas produktu izejvielu lietotājai ļoti piesaistīja tas, ka nav jābūt dziļi eko domāšanā, lai iemīlētu Lovea. Godīgi sakot, šis zīmols ir labs sākums tam, lai pārietu uz vairāk draudzīgākiem produtiem.
Galvenie zīmola efektivitātes rādītāji ir tas, ka produktu formulās nav parabēnu, phenoxyethanol (kīmisks konservants, ko liek klāt bieži sejas krēmos un saules aizsarkrēmos), nav PEG, silikona, krāsvielu un sintētisku smaržvielu. To produkti ir bagātināti ar dabīgajām aktīvajām izejvielām un maksimāli iespējami ekoloģiski ražoti, un šeit mani priecē tas, ka viņi nemelo sakot, ka liek iekšā maksimāli iespēju robežās to dabīgāko. Lai arī šī zīmola produktiem nav Ecocert, tie tik un tā strikti ievēro noteikumus un visi produkti satur vismaz 95% sastāvdaļu, kas ir dabīgi vai dabiskas izcelsmes. Galu galā, kāpēc tad viņi ir tik populāri, ka principā dara to pašu ko vairums eko sortimenta produkti? Galvenās trīs atslēgas ir tas, ka visiem produktiem ir ļoti patīkama un vilinoša smarža, kas ir viens no lielākajiem plusiem, jo katrs produkts smaržo ideāli, jo aromāti nav ķīmiski vai pārlieku uzmācīgi, to tilpums ir vienkārši īstais atradums un cena pret apjomu un kvalitāti ir vienkārši neticama.

Pēc tik gara iepazīšanās monologa, vēlos pievērst uzmanību pašiem produktiem, kas man ir loti iepatikušies pēdējā pusotra mēneša laikā.

Lovea dabīgais šampūns matu mirdzumam ar argāna eļļu
Mani fascinē šī šampūna iepakojums, jo, pirmkārt, tam ir pumpītis, kas man tik ļoti patīk un atvieglo dozēšanu un,otrkārt, tam ir 500 ml tilpums, kas ir milzīgs ja salīdzina skatoties uz vidusmēra eko šampūna izmēriem, kas pieturas 200-300 ml robežās. Neesmu saldu aromātu cienītāja, bet šis argāna eļļas aromāts pirmajā brīdī patīkami reibina un vēlāk pie šī aromāta jau pierodot, tas atstāj patīkamu, bet neuzspīlētu saldenumu.
Vienā lietošanas reizē, es matus putoju noteikti divas reizes, trīs jau pie ļoti netīriem matiem, ko mēdzu šad, tad ielaist, laiskojoties brīvdienās. Pie tik daudzas produkta lietošanas, tajā pašā laikā šampūns ir arī ekonomisks, jo visu laiku to lietojot pusotra mēneša laikā, esmu vien patērējusi 1/5 daļu no pudeles tilpuma.
Šampūns puto vidēji labi, matus attīra superīgi, jo pēc lietošanas es nejūtu nekādu sausinājuma sajūtu matos un arī tie netiek pārlieku noslogoti. Šampūns tiešām pilda, ko sākuma sola - dod vitalitāti un atjauno matu dabisko spīdumu visā to garumā. Biju piemirsusi, ka mani izlaistie mati var tik skaisti mirdzēt pat saules neapspīdētās dienās.

Lovea dabīgā maska ar šī sviestu
Šī maskas smarža man jau ir pazīstama, jo iepriekš biju lietojusi MilMil kondicionieri/masku, kas smaržoja pēc karites/šī svesta. Tas ir daudz saldenāks un uzmācīgāks, bet un ne tik ātri gaistošs, jo mati pēc šīs maskas smaržo noteikti vēl visu nākošo dienu.
Kā jau viss, kam sastāvā ir šī/karites sviests, tas ir paredzēts trausliem un bojātiem matiem, jo spēj tos piepildīt ar nepieciešamajā vielām. Lai arī tehniski tā ir maska, lietoju to katras matu mazgāšanas reizē kā kondicionieri, tātad kopā 2-3 reizes nedēļā, un pēc pusotra mēneša lietošanas, ievēroju, ka mati ir pabarotāki, gludāki, neelektrizējas un ir paklausīgāki. Arī maskas milzīgais bundulis lietojas ļoti ekonomiski un burtiski ir sajūta, ka neesmu to lietojusi principā ne cik.

Lovea neizskalojamais kondicionieris krāsotiem matiem ar granātābolu
Šis ir viens no Lovea dižpārdokļiem Latvijā, jo katra kura šo pamēģina ir burtiski starā par produktu, tāpēc tas bieži vien nemaz nav pieejams, jo ir izpirkts.
Principā šis ir divfāžu līdzeklis, kas nav jāizskalo, un tas palīdz matus aizsargāt un pastiprina matu krāsas intensitāti.
Ja iepriekšējie divi produkti, šampūns un matu maska, ir vairāk ziemai paredzēti, lai gan, nē - šampūns varētu kalpot viscaur gadu savas universālas kopjošās īpašības dēļ, tad šis neizskalojamais kondicionieris jeb leave-in būs labs palīgs itin visos gada laikos.
Tas AROMāTS! Es nevaru beigt priecāties cik tas ir saldi atsvaidzinošs. es domāju aromāta dēļ vien šim produktam jāpievēršs ekstra uzmanība, jo parasti viss, kas smaržo pēc granātāboliem, smaržo kaut kā.. nepareizi, precīzāk, ķīmiski.
Pirms lietošanases ieteiktu labi sakratīt, jo kā nekā tas ir divfāžu līdzeklis. Izsmidzinot mani pārsteidza dozators -  tas dozē škidrumu tik superīgi, ka pūšot matos līdzekli, tas pārklāj ar migliņu vienmērīgi matus visā to garumā.
Es šo lietoju mitros matos, kas nedaudz izsusināti dvielī un tad šis līdzeklis ļauj matus tiešām pēc pinkām ļoti viegli izķemmēt, un iekapsulē krāsas pigmentu, lai tas tik ātri nepagaist, jo kā nekā pārejot uz sarkanbrūnu toni matiem, nākas piedomāt par krāsas intensitāti visu laiku.
Patīk šo lietot ziemas periodā, kad nav izteikts sals, jo tas pabaro arī nedaudz matus, tā lai aukstumā tie lieki neelektrizētos.

Jāsaka, ka pirmo reizi saskaroties ar eko matu kopšanas produktiem man ir prieks, ka Lovea tiešām apvieno tās prasības, kas man eko produkti lietošanas iesācejai ir svarīgi - tie ir kvalitatīvi, draudzīgi ne tikai organismam, bet arī dabai, to piedāvājums ir plašs un piemeklēts visādām gaumēm un cena attiecībā pret tilpumu un kvalitāti ir neticama.

Šampūnu es varu ieteiktu tik tiešām ikvienai, kas meklēt labu, bet parastu šampūnu, jo man dažkārt liekas, ka ieejot veikalā vairs nezini pie kuras matu kategorijas pieder Tavi mati, tāpēc šis dos to pašu primārāko kopšanu, bet ne to nesvarīgāko, bet atceramies, ka pats svarīgākais vienmēr ir kondicionieris vai maska, ko lieto pēc tam.
Masku es ieteiktu vairāk tiešām bojātiem matiem, jo šķiet, ka trausli mati var sataukoties, bet pareizi dozējot tas nebūs iespējams principā.
Neizskalojamo kondicionieri es ieteikšu pilnīgi ikvienai, bet īpaši tām dāmām, kas tāpat kā es krāso matus, kurām pinkojas mati un patīk granātābolu aromāts.

Kopsavilkums
_________________________________________________________________________________
  • Cenas - aptuvenā cena visiem Lovea produktiem ir ap 10 €
  • Nopērkami - bioeko.lv internetveikalā, U/V Stockmann un eko veikalos

* raksts satur testēšanai piešķirtus produktus no zīmola Lovea oficiālajiem pārstāvjiem Latvijā, tomēr tas nekādā veidā neietekmē manu subjektīvo viedokli
** fotogrāfija no personīgā arhīva


&z

14 comments:

  1. Ecocert jau nav vienīgais sertifikāts. Tas vnk tiek klasificēts kā franču sertifikāts. Un pastav būtiskas atšķirības starp eko, bio un dabisko, mazliet tu tur kaut ko ne tā raksti.
    EKOKOSMĒTIKĀ drīkst izmantot tikai augu valsts izcelsmes vielas, un krēma saturā tām jābūt vismaz 95 procentiem, turklāt to sagatavošanas procesā neizmanto nekādu ķīmiju. Atlikušie 5 procenti sastāvdaļu nekādā gadījumā nedrīkst būt sintezēti vai ģenētiski modificēti.(http://www.biocosmetic.lv/bio-kosmetika/1850/)
    Vai tiešām tur tas viss ir???

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par padalīšanos ar linku uz rakstu. Tiešām interesanti palasīt. :)
      Ja man ir jāiedala šie produkti pēc šim kategorijām tad šie skaistās pie dabiskās kosmētikas vai pie gandrīz dabiskās kosmētikas. Šoreiz vairāk ir jautājums par virsraksta precīzumu :)

      Dzēst
  2. Pagaidām neko neesmu mēģinājusi no šī zīmola produktiem, bet esi ieintriģējusi pavisam noteikti :) Pédéjā laikā cenšos lietot sulfātus nesaturošus matu kopśanas līdzekļus, tā ka šie būs pašā laikā, tikai jāizlieto esošie krājumi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ar šampūniem tiešām ir tā problēma, ka tie ir daudz vairāk nekā nepieciešams :)
      Neteikšu, ka iekšā nav absolūti neviens sulfāts, bet principā tie ir tikai kādi divi laikam :)

      Dzēst
  3. Piekrītu tam, ka mati uzlabojas lietojot dabiskākus līdzekļus - pati lielākoties lietoju tikai +/- dabiskos iHerb šampūnus un mati tik ļoti neelektrizējas kā parasti.
    ''dižpārdokļiem'' - sasmējos, man patīk latviskotie termini :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mums latviešu valodā ir loti daudz interesantu tulkojumā radušie vārdi, šis ir tikai viens no tādiem "smieklīgākajiem" :)

      Dzēst
  4. Oho, pat gribas uzķerties uz dižpārdokļa labās slavas! :D
    Lai gan maniem matiem eko īsti nepatīk, jāpiebeidz iesāktās pudeles un jāatgriežas pie sulfātiem :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es sākumā domāju, ka viņā var būt tik labs, līdz kamēr pamēģināju uz savas galvas. Manā skatījumā tas ir must-have, ja patīk lietot neizskalojamos līdzekļus, ja nepatīk, tad jēga pirkt nav :)

      Dzēst
  5. vai šampūna sastāvā ir sulfāti?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Salīdzināju ar naftas produktu saturošo šampūnu un atklāju kopīgus tikai 2 vai 3, jo pārējie cita veida savienojumi un neskaitās pa taisno sulfāti :) Šampūna sastāvā ir klasiskais Ammonium Lauryl sulfāts, bet es neesmu satikusi nevienu šampūnu kurā tas nebūtu (visās cenu kategorijās). :)

      Dzēst
  6. Man "dabīgie" un ekošmeko arī matiem neder,uzreiz ir grūti savaldāmi un nav tik "zīdaini".

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Varbūt vaina ir tikai sajūtās. Dabiskie produkti ir jālieto ilgak, lai saprastu efektu, bet sintētiskie, protams, uzreiz dos solīto efektu un īstenībā tas ir nepareizi, jo "nomaskē" mata īsto būtību un vajadzību :)

      Dzēst
  7. Šodien ievēroju, ka Rimi veikalos šiem šampūniem, kondicionieriem, maskām ļoti laba cena 6.49 euro. Ļoti gribējās nopirkt, bet noturējos. ;)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, piemirsu piebilst, ka arī Hyper Rimi veikalos ir pieejami Lovea produkti :) Paldies par informāciju! :)

      Dzēst

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan